23948sdkhjf

Direktørskifte: Fumac ryster posen

Direktør og bestyrelsesformand bytter roller hos kontormøbelvirksomheden Fumac. Det sker som led i en ny vækststrategi.
Med virkning fra den 1. november overlader indehaver Tommy Jensen posten som administrerende direktør til bestyrelsesformand Peter Kristensen. De to herrer bytter ganske enkelt roller i en opsigtsvækkende ledelsesrokade, der har været planlagt gennem længere tid.

- Siden finanskrisen slog igennem, har vi haft nogle år med underskud. Det har vi tænkt os at lave om på nu via en ny strategi for salg, logistik og produktudvikling. Derfor er vi i bestyrelsen enige om, at der er behov for de helt rigtige personer på ledelsesposterne til at realisere det store vækst- og det kundepotentiale, der eksisterer for Fumac, forklarer indehaver Tommy Jensen, der betegner direktørskiftet som frivilligt og udramatisk.

- Peter Kristensen har en stærk kommerciel forståelse og en succesfuld karriere med fokus på salg og forretningsudvikling bag sig. Dét, kombineret med erfaring fra kontormøbel-branchen, gør ham til den oplagte direktør for Fumac netop nu, hvor markedet for kontormøbler har ændret sig markant, fortsætter Fumac-indehaveren, som, udover posten som bestyrelsesformand, også vil tage sig af opgaver i relation til produkt- og forretningsudvikling.

Tættere på kunder og slutbrugere
Peter Kristensen, der senest har været direktør for forretnings- og produktudvikling hos EnergiMidt A/S, tiltrådte som bestyrelsesformand hos Fumac for mindre end et halvt år siden. Nu skal han stå i spidsen for en udvikling, der skal vende underskud til overskud for møbelproducenten:

- Det er målet, at vi konsoliderer os med et nul ved næste regnskabsafslutning og derefter begynder at arbejde os opad igen. Første skridt er at få genskabt økonomisk balance. Det skal ske ved at øge salget med 13 procent allerede i 2013. Vi er i fuld gang med at implementere en salgsstrategi på det skandinaviske marked, hvor vi i højere grad kommer til at fungere som sparringspartnere for vore forhandlere. Vi skal med andre ord tættere på forhandlerne og deres kunders behov, end vi har været tidligere, forklarer Peter Kristensen.

Mange steder at stramme op
Et andet indsatsområde bliver at reducere Fumacs omkostninger med 20 procent. For at nå det mål er ledelsen i gang med at nedbringe lageret med 25 procent og foretage en systematisk gennemgang af produktions-setup, ordreflow og logistik.

- Der er mange steder, vi kan stramme op, og det vil ske hurtigt. Vi har allerede sat fokus på systematisk måling af vores effektivitet og produktivitet i hele virksomheden – målinger som vi i tæt samarbejde med medarbejderne bruger til at nå vore mål. På tværs af virksomheden er medarbejderne gået konstruktiv og motiveret til opgaverne, udtaler den nye direktør. Han understreger, at han er fuld af beundring for Tommy Jensens evne til at være forudseende og handle med fokus på Fumacs bedste.

- Jeg anerkender Tommy store indsats for Fumac. Den kulminerede med åbningen af den nye fabrik på 18.000 m² i Vinderup og i 2007/2008 med en omsætning på knap 150 millioner kroner, slutter Peter Kristensen.

Tommy Jensen overtog Fumac i 1989 efter sin far, snedkermester Egon Jensen, der etablerede daværende Hanbjerg Møbelfabrik i 1956 – i et hønsehus i Handbjerg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078