23948sdkhjf

Effektiviseringer sikrer fremgang hos Skovby

Resultatet for regnskabsåret 2011/12 er mindre end forventet, men ledelsen i Skovby Møbelfabrik ser det som tilfredsstillende. Effektiviseringer har sikret lille fremgang.
Mens den familieejede møbelfabrik sidste år kunne præsentere et årsregnskab, der viste tilbagegang, kan virksomheden med det nyeste regnskab glæde sig over, at der igen er fremgang – om end resultatet ikke lever helt op til ledelsens forventninger.

Resultatet efter skat er således steget fra 3,4 mio. kr. i regnskabsåret 2010/2011 til 8,6 mio. kr. i det seneste regnskabsår. I samme periode har virksomheden opnået en mindre fremgang i den realiserede bruttofortjeneste, der er steget fra 74,8 mio. kr. til 76,4 mio. kr. Skovby Møbelfabrik forklarer den beskedne fremgang med, at branchen generelt forsat har været præget af svage konjunkturer.

I regnskabsåret 2010/11 øgede virksomheden sin bemanding fra 174 til 186 medarbejdere, hvilket blandt andet betød øgede personaleudgifter og var medvirkende til et lavere resultat end året før. I det seneste regnskabsår har Skovby fortaget effektiviseringer, der blandt andet omfatter en reduktion i medarbejderstaben fra 186 til 175 ansatte. Det har ifølge Skovby Møbelfabrik været med til at sikre virksomheden en stigning i resultatet efter skat.

Forventninger til 2012/13
I det indeværende regnskabsår forventer Skovby Møbelfabrik yderligere stigning i den realiserede bruttofortjeneste.

- Udviklingen i bruttofortjenesten vil dog i væsentligt omfang være afhængig af udviklingen i valutakurser og de generelle økonomiske konjunkturer på de primære markeder, skriver ledelsen i årsregnskabet.

Ledelsen forventer ligeledes at se en stigning i resultatet efter skat i regnskabsåret 2012/13 sammenlignet med 2011/12.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097