23948sdkhjf

Miljøprofil afgørende for stolevalg

Howe’s fokus på miljøvenlige møbel- og interiørløsninger har sikret møbelfabrikanten en ordre til det unikke FN-byggeri i København.
FN byen er stadig én af de få byggerier i Skandinavien, som er LEED certificeret (Leadership in Energy and Environmental Design). Byggeriet er derfor i en klasse for sig, når det kommer til grøn energi og bæredygtighed.

I FN byens tilfælde betyder det at være LEED-certificeret bl.a. at energiforbruget reduceres med 50 procent i forhold til almindelige kontorbygninger. Derudover betyder det også, at vandforbruget reduceres og at indeklimaet er sundere sammenlignet med nationale standarder.

Et grønt byggeri som dette kræver selvfølgelig miljøvenlige samarbejdspartnere inden for indretning og møbler, og valget er faldet på Howe, som med den nye ordre skal levere sin nye 40/4 stol til FN-byens møde- og konferencelokaler. Det oplyser Howe i en pressemeddelelse.

Fokus på miljøet
Howe’s koncept, Green Thinking – en pendant til deres overordnede koncept kaldet Free Thinking – sikrer ifølge producenten selv et konstant fokus på miljømæssige problemstillinger og forbedringer. Og det gør ifølge Howe virksomheden til en af de ledende aktører i møbelbranchen inden for miljø.

LEED Green Associate hos Howe, Helle Rex, forklarer her filosofien bag deres Green Thinking-koncept:

- Selvom boligindretning og møbler ikke vejer nær så tungt, når vi evaluerer et given byggeris totale miljømæssige fodspor, så anser vi ikke desto mindre vores beskedne bidrag til det store miljømæssige regnestykke for betydningsfuldt. Som aktør i byggebranchen ønsker vi at leve op til vores ansvar og gøre vores i forhold til de miljømæssige udfordringer.

Beviset på denne indsats kan bl.a. ses i Howe’s mange certifikater samt i virksomhedens andre grønne initiativer.

Hos Howe har man således bl.a. en tværfaglig produktforbedringskomite, som systematisk arbejder på at designe alle produkter, så de er nemme at demontere (Design for Disassembly). Derudover vurderer komiteen systematisk alle produkter med det formål at reducere ressourceforbruget i produktionen. Endelig har Howe miljøbrochurer på alle produkter ligesom, at hovedkvarteret i Middelfart udelukkende er forsynet med grøn energi.
Læs mere om: Howe
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094