23948sdkhjf

Idémøbler til kamp mod kopister

En af Danmarks førende møbelkæder har skærpet sin interne kontrol for at undgå kopimøbler i udstillingslokalerne rundt om i landet.
Idémøbler i århus blev for kort tid siden afsløret i at sælge en kopi af Barcelonastolen, designet af Mies van der Rohe, og derfor har møbelkæden nu skærpet sin kontrol af møbler yderligere.

Idémøbler pointerer, at sagen er en enlig svale, da koncernen på grund af størrelse og de væsentlige markedsandele har et indgående kendskab til leverandørerne og på den måde undgår piratkopier.

Men som en yderligere skærpelse skal alle indkøb til eget sortiment godkendes af kædechef Bo Pedersen fra selskabet Inbohome, der administrerer Idemøbler-kæden.

Ophavsretten & rettighedsbeskyttelse
Sagen med Barcelona-stolen skyldtes en misforståelse og Idémøbler beklagede overfor kunden, der fik sin penge tilbage, oplyser dagbladet Børsen.

Misforståelsen med Mies van der Rohe-stolen skyldes opfattelsen af den danske ophavsret. I følge den udløber rettighederne til et møbel 70 år efter ophavsmandens død, men mange misforstår og tror fejlagtigt, at beskyttelsen af rettighederne løber fra det år, møblet er skabt.

- Derfor har nogen haft den opfattelse, at eksempelvis Barcelona-stolen af Mies van der Rohe, som han designede i 1929, ikke længere er beskyttet. Men Mies van der Rohe døde i 1969, og derfor løber beskyttelsen til 2039, siger Johan Løje fra advokatfirmaet Sandel, Løje & Wallberg i København.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125