23948sdkhjf

Robotter udnyttes ikke optimalt

Danske virksomheder investerer som aldrig før i automatiseringsløsninger, men mange undervurderer den opgave, der ligger i at implementere løsningen. Det betyder, at en stor del af robotterne kun kører på nedsat kraft.
ErhvervsBladet oplyser i en artikel i dag, at mange virksomheder er hurtige til at foretage investeringer i robotløsninger, men svigter selve implementeringsfasen. Dermed får de ikke den optimale udnyttelse ud af automatiseringen, hvilket jo er en stor skam.

- Det er ikke nok bare at købe robotten, man skal også drive den, og det kræver en del. For mange virksomheder er det en stor overraskelse, siger Claus Risager, der er leder af Center for Robotteknologi hos Teknologisk Institut, til avisen.

Bila, der er totalleverandør af robotter, genkender problemstillingen. Og Carsten Damsgaard, der er ansvarlig for projektsalg hos Bila A/S er enig med Claus Risager i, at virksomhederne ikke bør tøve med at investere i medarbejderkurser og lignende, så mandskabet er klædt ordentlig på til at køre med de nyindkøbte robotter. På den måde skaber virksomhederne selv de bedste forudsætninger for at tjene investeringen ind igen.

Kilde: ErhvervsBladet / http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125