23948sdkhjf

Seneste trends indenfor overfladebehandling

Den fremtidige udvikling inden for overfladebehandling af træ og træbaserede materialer er i fokus, når når den europæiske møbelindustri inden længe mødes til ZOW 2013.
Når ZOW 2013 løber af stablen i næste måned har DFO (det tyske forskningsselskab for overfladebehandling) sat en dag af til at præsentere nye koncepter og teknologier. De nye muligheder kan betyde væsentlig forbedret kvalitet, sikkerhed, økonomi og bæredygtighed i produktionen.

Til arrangementet kan deltagerne blive klogere på den nyeste forskning og udvikling. Desuden vil DFO-eksperterne fremvise fremtidens tendenser inden for overfladebearbejdning i møbelindustrien.

Begivenheden er rettet mod fremstillere af lak og belægningsmaterialer til møbler og træbaserede materialer samt anlægs- og udstyrsfabrikanter.

Optimering af processer og bæredygtighed
I årevis har 3D filmovertrukne møbelfronter lidt af problemer med kvaliteten, især med hensyn til den langsigtede vedhæftningsevne. For at sikre en slidstærk kvalitet i fremtiden er der blevet etableret en forening for 3D møbelfronter.

Repræsentanter fra den nye forening vil præsentere mål og krav til højtydende 3D foliebelægninger på ZOW-messen. Desuden vil der blive præsenteret forskningsresultater, som blandt andet byder på ny indsigt i materialeadfærd og forbedring af testmetoder.

Miljøvenlige produkter
Der er også fokus på udviklingen af bæredygtige og mere miljøvenlige produkter. I dag bliver lakker, som indeholder opløsningsmidler, i stigende grad erstattet af lakker med et lavt indhold af opløsningsmidler eller vandopløselige lakker. Lakkernes egenskaber skal være sammenlignelige med eller endog bedre end de opløsningsmiddelbaserede.

Derfor skal findes nye undersøgelses- og afprøvningsmetoder, der tillader kortsigtet evaluering af den beskyttende virkning samt forudsigelse af levetiden. På ZOW messen vil DFO informere om den aktuelle status for forskning og udvikling.

Arrangementet finder sted på den sidste dag af ZOW-messen, den 21. februar 2013.

Læs mere om: ZOW
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079