23948sdkhjf

Pænt resultat trods stigende råvarepriser

En af Danmarks største producenter af facadevinduer, Velfac A/S, præsenterer et pænt resultat for 2006 på trods af stigende råvarepriser. Nettoomsætningen er steget fra 1,138 mia. kr. til 1,413 mia. kr., og årets resultat efter skat er steget fra 46 mio. kr.. til 88 mio. kr.
- Mange byggevareproducenter er påvirkede af stigende råvarepriser. Det er vi naturligvis også, men det er lykkedes os at nå et pænt resultat ved at fokusere ekstremt meget på at optimere kapacitetsudnyttelsen, og fordi vore medarbejdere har ydet en stor og engageret indsats, siger Jesper F. Petersen, der er administrerende direktør for Velfac.

Alle markeder har bidraget til den positive udvikling, men især det engelske marked har bidraget til resultatet.

Velfac har bl.a. lanceret utraditionelle rekrutteringskampagner, hvor medarbejderne er blevet belønnet for at skaffe kvalificeret arbejdskraft.

Virksomheden har herudover i samarbejde med Rambøll kørt en landsdækkende energioplysningskampagne med henblik på at rådgive om de nye energibestemmelser i bygningsreglementet.

Flest foretrækker træ/alu
Forudsætningen for den positive udvikling er dog et produkt, som kunderne efterspørger. VELFAC producerer rigtige træ/alu-vinduer, der bl.a. er kendetegnet ved flot design, en lang levetid og som kræver minimal vedligeholdelse.

- Tendensen har været klar og i fjerde kvartal 2006 knækkede kurven: Nye tal for vinduesindustrien viser, at flertallet af danske vindueskøbere nu foretrækker kombinationen af træ og aluminium frem for rene trævinduer. Det er et godt udgangspunkt, men trods dette forventer vi dog en vis afmatning i markedet løbet af 2007, siger Jesper F. Petersen.

Virksomhedens regnskab viser også en tilfredsstillende udvikling i overskuddet, der er steget siden 2003.

Kilde: Velfac A/S - www.velfac.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095