23948sdkhjf

Automatisk brandsikring af træbearbejdningsmaskiner

FIRETRACE er et brandslukningsudstyr til træbearbejdningsmaskiner og H.H. Maskiner A/S har indgået samarbejde om forhandlingen af dette udstyr.
FireTrace er et fleksibelt og meget effektivt system, der er godkendt af Dansk Brandtekniske Institut.

Firetrace anvender pulver som slukningsmiddel. Pulver har den egenskab, at den lægger sig overalt og både kemisk bekæmper branden og adskiller ilden fra det brandbare materiale. Pulver er særdeles velegnet til den type brand, der typisk vil opstå i forbindelse med træbearbejdningsmaskiner.

Ulempen ved pulver er, at den kan forekomme korrosiv overfor metaller og elektriske installationer. Det er ikke er et aktuelt problem, såfremt maskinen hurtigt rengøres efter brandslukningen.

Løsningen er baseret på detektering og slukning gennem den røde FireTrace slange. Ved brand vil flammerne, eller eksponentielt stigende varme, komme i kontakt med slangen. Denne vil så sprænge i kontaktpunktet.

Ved FireTrace, direkte version, vil slukningsmidlet, komme ud gennem den dyse, der sprænges i slangen ved kontaktpunktet. Således vil dysen altid være placeres umiddelbart over det punkt, hvor slukningen ønskes.

Fordelen ved denne version er, at detektoren altid er placeret over branden. Det betyder, at en eventuel skade minimeres kraftigt pga. den hurtige indsats. Den direkte version er ikke følsom overfor skidt i dyserne, som f.eks. ved konventionelle anlæg kan hindre en slukning.

Slukning gennem slangen gør også anlægget yderst fleksibelt if. m. sikring af emner med svært tilgængelige områder, og endeligt kan man sikre flere emner placeret ved siden af hinanden med samme anlæg.

H.H. Maskiner A/S har just indgået samarbejde med forhandling af dette unikke brandsikringsudstyr.

Kilde: H.H. Maskiner A/S - www.hhmaskiner.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063