23948sdkhjf

Vinduesgigant fortsætter positiv udvikling

Vinduesgiganten VKR Holding nåede i 2006 en omsætning på 16,7 mia. kr. og nåede således en vækst på 17 pct. i forhold til året før. Specielt facadevinduer, termisk solenergi og ovenlysvinduer voksede stærkt på de europæiske markeder.
VKR Holding, der ejer bl.a. VELUX ovenlysvinduer, VELFAC facadevinduer, Rationel Vinduer, SONNENKRAFT termisk solenergi, Faber solafskærmningsprodukter og WindowMaster Naturlig Ventilation har haft et positivt 2006.

Nettoomsætningen steg med ca. 17% til 16,7 mia. kr., mens resultatet efter skat blev 1.864 mio. kr.m hvilket er i niveau med året før.

Boligbyggeri og renovering i gunstig udvikling
Markedsforholdene var meget gunstige på de fleste europæiske markeder i 2006, bl.a. med en positiv udvikling inden for boligbyggeri og renovering i Norden. Det tyske marked viste for første gang i flere år en lille vækst. Derudover var der god efterspørgsel på markederne i Storbritannien, Irland og Frankrig. Samtidig var der dog betydelige stigninger i priserne på de væsentligste materialer, som træ, glas, aluminium og kobber.

- Vi har samlet set oplevet en god omsætningsvækst på 2,5 mia. DKK, som altovervejende er fra organisk udvikling. Specielt facadevinduer og termisk solenergi voksede stærkt, og også ovenlysvinduer viste god fremgang i 2006, siger adm. direktør Leif Jensen, VKR Holding og fortsætter:

- 2006 har vi igen satset på at styrke vores markedspositioner og langsigtede konkurrenceevne. I den forbindelse har vi foretaget store investeringer, herunder også i udviklingsaktiviteter. Vi vurderer, at vores markedspositioner inden for såvel ovenlysvinduer og skylights, facadevinduer som termisk solenergi er styrket i 2006.

Forventninger til 2007
- Vi forventer, at konjunkturerne overordnet set fortsat vil være gunstige, men der er en risiko for, at der i løbet af 2007 vil være en begyndende afmatning. For det samlede konjunkturbillede er det vigtigt, at den positive udvikling i Tyskland fortsætter. Vi skønner på nuværende tidspunkt, at resultatet i 2007 vil blive på samme niveau som i 2006, afslutter Leif Jensen.

VKR Holdings mission er som industriel investor at eje og udvikle virksomheder, der bringer dagslys, frisk luft og bedre miljø ind i menneskers hverdag. VKR Gruppens virksomheder er aktive i mere end 40 lande og har produktion i 14 lande. Omkring 90% af omsætningen finder sted uden for Danmark, mens 35% af de i alt ca. 15.000 arbejdspladser er i Danmark.

Kilde: VKR Holding / http://www.vkr-holding.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078