23948sdkhjf

Novopan øger indtjeningen markant

2011/12 bød på yderligere fremgang hos spånpladeproducenten, som er kommet ud med sit bedste resultat i fire år.
Det seneste regnskabsår fik en positiv udgang for Novopan Træindustri, som formåede at videreføre den positive udvikling med yderligere fremgang på både top- og bundlinje. Nettoomsætningen er øget med knap 48 mio. kr. til 488 mio. kr. Samtidig er 2010/11-resultatet på 0,124 mio. kr. efter skat er forbedret til et overskud på 8,1 mio. kr.

Dermed er Novopan tæt på at være tilbage på niveauet fra 2007/08, hvor virksomheden tjente lidt over 12 mio. kr. ud af en omsætning på en halv milliard. Resultatet i 2011/12 er dog positivt påvirket af en gevinst på lige under 4 mio. kr. i forbindelse med salg af en ejendom.

Uændret forbrug af spånplader
Novopans kernekompetence knytter sig til produktion og salg af spånplader til byggeriet, til møbel- og køkkenfabrikanterne og til træindustrien. Virksomheden kan se tilbage på et 2011/12, hvor efterspørgslen har været på niveau med de forudgående år.

"Forbruget af spånplader i Danmark har været uændret i perioden, og det samme vurderes at være tilfældet i de omkringliggende lande", skriver Novopan i sin årsrapport. Prisstigningerne på en række råvarer har været betydelige - mest udtalt for lim, hvor der har været meget markante stigninger.

Henover sommeren var Novopan i et par omgange genstand for omtale i de lokale medier som følge af klager over virksomhedens udledning af støv. Allerede før sagen nåede medierne havde Novopan-direktør Henning Jensen imidlertid igangsat en større investering i et filteranlæg, der skal bringe udledningen ned under de tilladte værdier. Der er tale om et nyt elektrofilter til at rense afkastluft fra tørrerne og eventuelt fra kraftcentralen. Anlægget ventes i drift i løbet af foråret.

Stigende investeringsniveau
Det nye filteranlæg er ikke en enkeltstående investering hos Novopan, som generelt øger investeringsniveauet i disse år. Samlet set har virksomheden foretaget investeringer for 29 mio. kr. i 2011/12, og fremadrettet forventer man et stigende investeringsomfang. Direktør Henning Jensen fortæller, at der dels er tale om konkurrenceforbedrende investeringer, dels tiltag for at forbedre miljøforholdene.

- Vi investerer løbende i at opnå bedre effektivitet og højere stabilitet, og det medfører blandt andet indkøb af nye maskiner. Med hensyn til de miljømæssige investeringer, så er der her tale om støjbegrænsende tiltag. Rigtigt mange af vore aktiviteter foregår udendørs og kører i døgndrift, siger han til Wood Supply.

Trods usikre markedsvilkår har Novopan i 2012/13 budgetteret med en afsætning på niveau med sidste år. Det nye regnskabsårs første måneder er forløbet efter planen, og Henning Jensen forventer, at virksomheden vil være i stand til at opnå et forbedret resultat i forhold til 2011/12.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078