23948sdkhjf

Udlandet får Flügger til at opjustere

Første halvdel af regnskabsåret 2012/13 er forløbet bedre end ventet for Flügger A/S, som især mærker vækst på de udenlandske markeder.
Første halvdel af 2012/13 er forløbet så positiv for Flügger, at koncernen nu opjusterer forventningerne til regnskabsåret som helhed.

Det er især vækst på det svenske marked, som nu er Flüggers største, der er med til at trække forventningerne op, ligesom Norge, hvor Flügger har opkøbt et antal konkurrentbutikker inden for de sidste par år, også byder på en markant fremgang.

Til gengæld voksede salget kun med godt 1 procent i Danmark, hvilket Flügger forklarer med en fortsat lav efterspørgsel og høje arbejdsløshedstal blandt malere.

Skal fordoble bundlinjen
I sammenligning går det bedre med for malerfaget i Sverige på grund af ROT-ordningen, som giver skatterabat ved reparation og ombygninger.

Samlet omsatte Flügger for 1.077 mio. kr. i perioden fra maj til oktober, og det får koncernens ledelse til at opjustere den oprindelige udmelding om en omsætning for hele året på 1.850 mio. kr. en smule. Det primære fokus er fortsat på at forbedre bundlinjen, som ikke har fulgt samme vækstrater som salget de seneste år.

- Vi forventer i dag, at årsomsætningen lander lidt højere, samt at koncernen skal fortsætte med en stram omkostningsstyring, såfremt indtjeningsmålet skal indfries, lyder det således i halvårsrapporten, hvor et primært driftsresultat (EBIT) i størrelsesordenen 80-100 mio. kr. angives som mål mod 40 mio. kr. i 2011/12.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093