23948sdkhjf

Designerduo i spidsen for dansk Milano-fremstød

Kasper Salto og Thomas Sigsgaard er udnævnt til curatorer for Danish Crafts’ kommende udstilling i på møbelmessen i Milano.
Når forårets store designbegivenhed Salone del Mobile løber af stablen i dagene 9.-14. april, får Kasper Salto og Thomas Sigsgaard til opgave at sammensætte holdet til Mindcraft13, der er Danish Crafts’ sjette fremstød i Milano.

Danish Crafts har i forbindelse med alle seks Mindcraft-udtillinger arbejdet sammen med eksterne curatorer. Tidligere curatorer har været arkitekt Karen Kjærgaard og designeren Cecilie Manz.

Vil gøre oplevelsen større
Salto & Sigsgaard er selv erfarne Mindcraft-deltagere, der med succes har været repræsenteret i et par af Danish Crafts’ tidligere udstillinger. De deltog i Mindcraft09 med pendellampen Wet Bell og i Mindcraft10 med væglampen Yellow Fin. Wet Bell produceres i dag af den italienske lampeproducent Nemo, ejet af en af Italiens førende møbelproducenter, Cassina. Nemo Cassina så mulighederne i lampen, da prototypen blev vist på Mindcraft-udstillingen i 2009.

- Med Mindcraft13 ønsker vi at fokusere på de tanker og påvirkninger, der ligger til grund for værkerne. Vi ønsker at belyse processen og formidle de interessante historier, der ligger til grund for værkerne. At give de besøgende et indblik i den kreative proces kan være inspirerende og gøre oplevelsen af udstillingen meget større, forklarer de to designere.

I juni 2011 vandt Salto & Sigsgaard konkurrencen om at tegne nye møbler til nyindretningen af Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York. Salen er oprindeligt indrettet af den danske arkitekt Finn Juhl og gennemgår i disse år en gennemgribende restaurering. Salto & Sigsgaard har skabt en ny sekretariatsstol, et sekretariatsbord og et delegeret-bord til salen, som genåbnes i 2013.

Læs mere om udstillingen på www.mindcraftexhibition.com

Kasper Salto (f. 1967) er udlært møbelsnedker og uddannet designer fra Danmarks Designskole i 1994. Han er hos mange kendt for sit samarbejde med Fritz Hansen, der blandt andet har resulteret i stolene "Ice" og "Nap".

Thomas Sigsgaard (f. 1966) er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Designskole i 1995. Han har blandt andet arbejdet for PLH Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Thomas Sigsgaard har desuden haft egen tegnestue.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078