23948sdkhjf

Ikea-direktør siger farvel med nyt rekordregnskab

Ikea Danmark offentliggør i dag endnu et rekordregnskab. Samtidig siger den administrerende direktør farvel til Danmark efter fem år.
Ikea Danmarks omsætning endte på 3,18 mia. kr. Det er en omsætningsvækst på 5,4 procent i forhold til sidste årsregnskab. Bag resultatet ligger et fokus på Ikeas værdier og visionen om at være til for de mange mennesker.

- Ikea er en virksomhed drevet af værdier, og det ligger mig meget på sinde, at vores værdier er med i alt, hvad vi foretager os. Vi skal naturligvis tjene penge, og det gør vi. Men en stor del af vores overskud er øremærket til at skabe endnu bedre oplevelser for de besøgende og til at fastholde og udbygge vores fokus på at drive forretning med omtanke for mennesker og miljø, siger adm. direktør Håkan Svedman, Ikea Danmark.

Vil inspirere og motivere
Siden Håkan Svedman overtog ansvaret for Ikea Danmark i 2008, er overskuddet bl.a. brugt på at bygge nye og mere bæredygtige varehuse, mens de eksisterende er blevet ombygget og moderniseret. Derudover har Ikea brugt mange ressourcer på at få et større kendskab til danskernes behov og drømme.

- Store dele af vores sortiment er i dag baseret på den viden, vi indsamler, når vi besøger danskerne i deres hjem, hvor vi lytter til deres drømme og behov. For Ikea handler det om at få viden om livet derhjemme, så vi kan blive mere relevante for de mange mennesker, siger Håkan Svedman og fortsætter:

- I Ikea vil vi gerne motivere mennesker til at leve mere bæredygtigt derhjemme. Det vil vi ved at tilbyde produkter, der forbruger mindre energi og vand. Og så vil vi inspirere, uanset om man møder os i vores katalog, på hjemmesiden eller i varehusene. Man skal have en unik kundeoplevelse fra start til slut og altid føle, at et besøg i Ikea har været et besøg værd.

I seneste regnskabsår lagde 10,5 millioner besøgende vejen forbi de i alt fem danske varehuse. Det er en lille nedgang i forhold til 2010/11, hvor Ikea havde 10,6 millioner kunder i de danske varehuse.

100 procent vedvarende energi i 2020
Både i Danmark og globalt investerer Ikea en del af indtjeningen i at reducere sit ressourceforbrug. Og målene er ambitiøse. På verdensplan skal Ikea være energi- og ressourceuafhængig og selv producere ligeså meget vedvarende energi, som varehuse og andre bygninger forbruger.

- Vores profit skal geninvesteres med omtanke for miljøet. Blandt andet investerer vi globalt 1,5 mia. euro frem mod 2015 i vind- og solenergiprojekter, hvor vi har et dedikeret mål om selv at producere vedvarende energi svarende til 70 procent af vores samlede energiforbrug. I 2020 skal det være 100 procent, siger Håkan Svedman, der understreger, at det på alle måder er god forretning at spare på ressourcerne. Det gavner både miljøet og bundlinjen.

Alene i Danmark har Ikea i 2012 reduceret det samlede energiforbrug med knap 10 procent samt reduceret sine samlede affaldsomkostninger fra 2,1 mio. kr. i 2010 til 410.000 i 2012.

Den 1. januar skal Håkan Svedman tilbage til hjemlandet Sverige, hvor han skal være ny chef for Ikea Sverige. Den nye adm. direktør for Ikea Danmark offentliggøres inden længe.

Ikea Danmark
2011/12 2010/11
Omsætning 3,18 mia. kr. 3,027 mia. kr.
Besøgstal 10,5 mio. 10,6 mio.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096