23948sdkhjf

Japansk møbelsnedker genopliver Finn Juhl-stol

Onecollection leverer 250 stk. af den såkaldte FJ51-stol til renoveringen af FN’s Formynderskabsrådssal i New York. Japanske Asahi Sofu har stået for at genskabe stolen.
Som led i renoveringen af Formynderskabsrådssalen i FN’s hovedkvarter i New York fik Onecollection sidste år til opgave at levere 250 eksemplarer af stolen FJ51, som Finn Juhl designede, da han indrettede salen i 1950’erne.

De oprindelige stole er for længst gået tabt, og derfor skulle de nye stole genskabes på basis af de originale tegninger.

Onecollection, der har rettighederne til Finn Juhls møbler, måtte helt til Japan for at finde det rette firma til opgaven. Asahi Sofu Manufacturing Co., en møbelsnedker med base i Asahi, fik ordren i marts måned sidste år, og stolene blev sendt til New York i sensommeren i år. Her får de altså plads i den nyrenoverede Formynderskabsrådssal, som ventes åbnet i begyndelsen af 2013.

- Jeg tænkte, at det her var en unik mulighed for at skabe noget så betydningsfuldt. Det er vores mest prestigefulde ordre, og jeg er utroligt glad for at tage del i produktionen, siger 40-årige Yoshitaka Abe, direktør i Asahi Sofu, til avisen The Daily Yomiuri.

Det er Realdania og Kulturministeriet, der står bag renoveringen af Formynderskabsrådssalen. Udover de 250 FJ51-stole indrettes salen blandt andet med møbler af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. De to designere vandt sidste år en indbudt konkurrence og har i den forbindelse designet en sekretariatsstol, et sekretariatsbord og et såkaldt delegeret-bord til Formynderskabsrådssalen.

Om Finn Juhl-salen
• Danmark bidrog oprindeligt med Finn Juhl-salen i forbindelse med opførelsen af FN-bygningen tilbage i 1950’erne.

• Salen blev alene i 2008 brugt til 399 forskellige møder og kulturbegivenheder, og hvert år passerer ca. 400.000 turister igennem på deres rundtur i FN.

• Med restaureringen bringes salen tilbage til det oprindelige Finn Juhl-udtryk i såvel udformning som interiør. Samtidig tilpasses den det forhold, at FN i dag har næsten fire gange så mange medlemslande som i 1945.

• Finn Juhl var blot 38 år, da han fik til opgave at tegne salen, der i dag står som et hovedværk i hans karriere. Salen er designet som en totalløsning. Det betyder, at Finn Juhl tegnede hele rummet fra loftets farverige lyskasser og trægardiner til vægpaneler, tæpper, lamper og stole.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109