23948sdkhjf

Papirfabrikanter stiller skarpt på Sydamerika

Verdens papirfabrikanter som blandt andre svensk-finske Stora Enso og finske Botnia kigger interesseret på Sydamerikas lande for at finde de bedste jordområder til træplantager. Det er især lande som Argentina, Uruguay og Brasilien, der er specielt interessante.
Papirfabrikanter fra USA, Canada, Finland og Sverige er meget interesserede i Sydamerikas lande for at finde de bedste områder til placering af træplantager.

Områderne, fabrikanterne er på udkig efter, skal sikre både, at klima- og produktionsforhold er i top, og at arbejdskraften er billig. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

Stora Enso og Botnia er specielt interesserede i det sydlige Sydamerika i regionen omkring Rio de La Plata-floden mellem Argentina og Uruguay. I dette område vokser nåle- og eucalyptustræer hurtigere end på de nordlige breddegrader, og samtidig er der masser af ferskvand og billig arbejdskraft.

Generelt er fabrikanterne interesserede i Argentina og Brasilien, da disse lande har meget jord, hvor der kan etableres træ-plantager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078