23948sdkhjf

Møbelproducent konkurs og genopstanden med næste generation ved roret

Efter 49 års ejerskab har Bent Jensen overladt polstermøbelproducenten Skalma til næste generation. Det har dog krævet en rekonstruktion, da det tidligere selskab efter en hård årrække og en dyr pandemi havde oparbejdet en betragtelig gæld, men ifølge den nye indehaver er fremtiden lys i Skals.

– Konkursen skyldes, at vi har lavet et generationsskifte, der kun kunne lade sig gøre, ved at vi begærede det tidligere selskab konkurs og i stedet oprettede et nyt, fordi der lå en ret stor gæld fra især statens coronalån, fortæller Peter Jensen, der siden marts 2021 har siddet på direktørposten hos Skalma, og som nu er indehaver af det nystiftede selskab.

Præcis hvor stor gælden blev, har Peter Jensen ikke overblik over, men i 2020/21-regnskabet, der er det senest offentliggjorte, beløb den samlede gæld sig til 11,7 mio. kr., hvoraf de 11,3 mio. var kortfristet gæld. Ifølge den nye indehaver udgjorde coronagælden til staten den klart største post, og konkursen har således ikke belastet relationerne til hverken leverandører eller kunder.

– Vi har selvfølgelig informeret kunderne op til det her skifte, og de har taget positivt imod, ligesom der ikke er nogen af vores leverandører, der har slået bremserne i, fortæller Peter Jensen.

En frisk og flyvende start

Det er således ved godt mod, han tager hul på næste kapital i historien om polstermøbelproducenten, der kom på Jensen-familiens hænder i 1954, og som nu har tredje generation ved roret. Og det får ikke Peter Jensen til at ryste på hånden, at der siden 2005/06 har været røde tal på bunden hos virksomheden, der i årenes løb kumulerede et samlet tab på mere end 45 mio. kr.

– Faktisk er vi begyndt at lave overskud og har gjort det de seneste måneder, fortæller den nye ejerleder, der peger på flere årsager til fremgangen.

– Dels skyldes det de ret store prisændringer, som vi gennemførte i løbet af sidste år, og desuden har vi fået ryddet op i sortimentet og sat mere dedikeret ind på vores eksport, lyder det.

Også det produktprogram fra tidligere Bundgaard Møbler, som Skalma købte i efteråret, er kommet stærkt fra start i det nye regi, fortæller Peter Jensen.

– Det går rigtig, rigtig godt, og er, hurtigere end vi havde troet, blevet et stort plus hos os.

Samtidig glæder han sig over, at de markedsvinde, der i slutningen af 2022 gjorde tilværelsen svær, nu lader til at være vendt i det midtjyske.

– December var rigtig træls, men siden vi kom tilbage efter jul, har vi kørt med fuldt tryk på. Vi har virkelig mange ordrer, og helt hen i april er der fyldt godt op, så det er selvfølgelig også en del af grunden til, at vi tør køre videre, siger Peter Jensen.

Forventningen er således, at der også i årene fremover skal produceres polstermøbler på fabrikken nord for Viborg, og selvom anden generation nu har givet stafetten videre, er arvtageren ikke i tvivl om, hvor han kan søge vejledning.

– Min far er fyldt 81 nu, så det var jo ved at være på tide med et generationsskifte, men han er stadig med på bagsmækken – han har hjulpet lidt med det økonomiske til at starte på, og så er han selvfølgelig med både mentalt og når det kommer til gode råd, fortæller Peter Jensen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dansk-spansk dronesamarbejde skal bekæmpe skovbrande
Til salg en enkelt dag: Fejrer Wegners fødselsdag med særudgave
Medie: Mærsk har i flere år sejlet illegalt tømmer
Køkken-trekløver bliver til firkløver
Trælastkæde åbner endnu en forretning døgnet rundt
Far til seks griber direktørstafet hos Bygma
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.125