23948sdkhjf

Bier inspirerer til arbejdsbord

Livet i bistaderne har inspireret Martela A/S til et nyt arbejdsbord. Busy Bee® er navnet på en utraditionel dansk møbelserie, som vil glæde både medarbejdere og økonomichef.
Skab fremtidens arbejdsplads. Den skal både understøtte et godt og inspirerende arbejdsmiljø i kombination med stor fleksibilitet og en fornuftig økonomi. Det var den opgave designgruppen hos Martela A/S blev stillet.

Resultatet blev arbejdspladsen Busy Bee, hvor inspirationen er hentet fra den summen af aktivitet, der er i et bistade. Her er det sekskanter og atter sekskanter, der danner tavlerne. Ved at sætte sekskanter sammen to og to og forbinde dem med to buer er det lykkedes designerne at nå frem til et både utraditionelt og funktionelt bord.

Bordpladens design opdeler naturligt bordet i to dele. Den ene side er til fladskærm og tastatur, mens den anden side er til telefon og notesblok. Den udfasede boomerang i bordets midterbue sikrer en god ergonomi. Der er taget hensyn til, at brugernes underarme kan hvile korrekt på bordpladen.


Busy Bee arbejdsbord.- Jeg tror Busy Bee vil tiltale mange økonomichefer og indretningsarkitekter. Bordets udformning gør – sammenlignet med traditionelle arbejdsborde - det muligt at placere 30 % flere arbejdspladser i et lokale. Og variationsmulighederne er nærmest uanede, siger rådgivende arkitekt MDD, Elisabeth Enbom Hansen, Martela A/S.

Ved design af bordet er der lagt vægt på, at det er medarbejderen som er i centrum og at bordets funktioner er tilpasset medarbejderen – ikke omvendt. Det er fortid.

- Jeg er ikke bange for at hævde, at bordets design også kan påvirke arbejdsglæden. I Martela har vi afprøvet bordet de sidste tre måneder, og alle har givet positive tilbagemeldinger. Personligt har det nye design med den opdelte arbejdsfunktion gjort, at jeg har fået mere orden på mit skrivebord – og ifølge psykologer er orden med til at nedsætte ens stressniveau. Det er for mig en ikke uvæsentlig detalje ved bordet, og jeg opfatter det som et bevis på, at det er lykkedes os at skabe den fleksibilitet, hvor medarbejderen er i centrum, siger Elisabeth Enbom Hansen.

Martela A/S indgår i Altikon Gruppen, der er blandt landets største kontormøbelleverandører. For at sikre sig mod kopiering har Martela mønsterbeskyttet bordet og registreret navnet Busy Bee.

Kilde: Martela A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063