23948sdkhjf

Stemmestyret tømrer-robot reddet: Medarbejderne overtager driften i nyt selskab

De seneste måneder har været turbulente for den odenseanske robotvirksomhed Kobots, der blandt andet har sagt farvel til stifter Peter Hartvigsen og i slutningen af sidste år gik konkurs.

Men nu er der gode nyheder for brugere af Kobots' byggerobot, Amigo, for Kobots er reddet på målstregen.

Medarbejderstaben har sammen med en lille håndfuld investorer overtaget driften i et nyt selskab. Det oplyser Kobots i en pressemeddelse.

- Medarbejderne har sammen sørget for, at alle de kompetencer og den viden, der danner grundlaget for virksomheden, er intakte og klar til at blive brugt sammen med gamle og nye kunder, lyder det i pressemeddelelsen.

Den hidtige direktør, Christina Grigoriou Dalsgaard, fortsætter i rollen. Hun udtaler til Fyens Stiftstidende, at de i alt - inklusiv hende selv - 10 medarbejdere, som er med i investorgruppen, har måttet vende hver en sten for at sikre overtagelsen.

- Det er en stor økonomisk risiko, men det her var simpelt hen for godt til at lade gå til grunde, og vi er om nogen gået ind i det med åbne øjne. Vi kender virksomheden ud og ind, og vi ved, at den har et virkelig stærkt grundlag, siger hun til avisen.

Avisen skriver videre, at medarbejdergruppen er den primære aktionær i det nye selskab, der får navnet Kobots Company ApS, men at de øvrige investorer indebærer de tidligere storaktionærer ægteparret Niels Jul Jacobsen og Charlotte Hybschmann Jacobsen og bestyrelsesformand Simon Bækgaard Kristoffersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Entreprenørkæmpe og franske arkitekter samler kræfterne om parkeringshuse i træ
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Inflationen i eurozonen falder i marts - men kerneinflation stiger
Bolia gør spansk indtog
Ny Bauhaus-chef har taget turen fra elev til toppen af hierarkiet
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.078