23948sdkhjf

Grøn storspiller skifter navn og justerer fokus

Nyt navn og nye ambitioner i organisationen bag DGNB i Danmark

En af bygge- og ejendomsbranchens største organisationer med bæredygtigt fokus, Green Building Council Denmark, skifter nu navn til Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Og hvorfor så det? 

Ifølge folkene med de grønne ambitioner er både organisationen og branchen ganske enkelt et nyt sted end ved starten for 12 år siden.

– Vi behøver ikke længere bruge vores energi på at overbevise om, at bæredygtighed er vejen frem. Det er heldigvis blevet en præmis for den videre udvikling af vores samfund, siger Mette Qvist, direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri, om ændringerne.

Nye fokusområder

Medlemsorganisationen blev grundlagt i 2010 med det formål at skabe et fælles sprog for bæredygtighed i byggeriet. 

Rådet for Bæredygtigt Byggeri tæller i dag omkring 50 medarbejdere mod 10 personer for bare to år siden. Faglighederne spænder mellem alt fra arkitekter og ingeniører til statskundskabere og økonomer.

I dag har organisationen mere end 700 medlemsvirksomheder, som fordeler sig over hele værdikæden i bygge- og ejendomsbranchen.

Vi behøver ikke længere bruge vores energi på at overbevise om, at bæredygtighed er vejen frem. Det er heldigvis blevet en præmis for den videre udvikling af vores samfund Mette Qvist, direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Organisationen står i Danmark bag bæredygtighedscertificeringen DGNB, som beskriver niveauet af bæredygtighed i et byggeri, byområde eller en eksisterende bygning. I dag har DGNB vundet bredt indpas i den danske bygge- og ejendomsbranche, ligesom den fortsat vil være helt central i Rådet for Bæredygtigt Byggeris arbejde.

En del af organisationens gearskifte er samtidig et nyt og styrket fokus på politisk interessevaretagelse, EU-taksonomi, konferencer, partnerskaber og videndeling.

Formålet er dog det samme, lyder det også; at fremme bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen og i byudvikling.

Næste skridt

Ifølge Mette Qvist vil Rådet for Bæredygtigt Byggeri komme til at lave det samme som Green Building Council Denmark – men også meget mere.

Med flere nye ansættelser inden for politisk interessevaretagelse, kommunikation og ESG vil organisationen spille en større rolle i den offentlige debat, på Christiansborg, ude i kommunerne og i den finansielle verden.

Derudover kommer Rådet for Bæredygtigt Byggeri til at spille en central rolle i de svære samtaler, bygge- og ejendomsbranchen skal have de kommende år: Skal vi fortsat bygge nyt? Skal vi gå væk fra at udregne klimapåvirkning i CO2 per kvadratmeter og i stedet CO2 per person? Hvilken rolle spiller det offentlige? Hvad skal rives ned, og måske vigtigst, hvad skal ikke rives ned?

– Mit største mål er, at det mere bæredygtige valg bliver det naturlige valg. Derudover vil vi sørge for at fjerne de barrierer, som står i vejen for bæredygtighed; det være sig lovgivning, viden, kompetencer, så er vi klar, siger Mette Qvist og tilføjer:

– Og det er også min oplevelse, at branchen er klar.

Rådet for Bæredygtigt Byggeris' arbejdsområder

DGNB: Organisationen administrerer og udvikler certificeringssystemet DGNB, der anvendes til at evaluere bæredygtigheden af byggeri, bygninger og byudvikling i Danmark.

EU-Taksonomi: Organisationen står bag branchens fælles oversættelse af EU-taksonomien til den danske bygge- og ejendomsbranche. Derudover udfører vi tredjepartsvalidering af efterlevelse af taksonomiens kriterier.

Kurser og uddannelse: Står bag en lang række kurser og uddannelser målrettet udvikling af bæredygtige kompetencer i alle led af byggeriet.

Udviklingsprojekter: Leder og deltager i en lang række udviklingsprojekter, hvor organisationens fageksperter bidrager med deres viden. Dette sker både i Danmark og internationalt.

Arrangementer: Afholder arrangementer og konferencer, hvor man sammen med eksperter deler viden om og diskuterer den bæredygtige udvikling i branchen.

Vidensdeling: Deler viden og erfaringer gennem oplæg, udgivelser samt indspark i den offentlige debat.

Kilde: Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111