23948sdkhjf

Jysk-boss tager fire topprofiler med videre

Nå Jan Bøgh til september sender Jysk-depechen videre til Rami Jensen og indtager posten som chef for Lars Larsen Groups retail-ben, får han et hold af velkendte profiler i ryggen.

Det afslører Lars Larsen Group fredag morgen i en pressemeddelelse.

Den nye ledelse i Lars Larsen Group Retail (LLGR) kommer nemlig til at bestå af ikke mindre end fem profiler fra dyne-dynastiet Jysk, hvor Jan Bøgh i mere end 22 år har siddet på topposten.

Udover topchefen tæller det nye hold Niels Vejen, der hos Jysk har ansvar for blandt andet kundeoplevelser og digital udvikling, finans- og it-direktør Henrik Naundrup, indkøbsdirektør Peter Andsager samt Jacob Krogh Andersen, der hos jysk har været chef for forretningsudvikling. Dermed har den nye ledelsesgruppe i LLGR mere end 100 års samlet erfaring fra koncernens kronjuvel.

– Jeg er meget glad for, at Niels, Henrik, Peter og Jacob alle har sagt ja til at blive en del af Lars Larsen Group Retail. De er alle utroligt kompetente inden for deres respektive forretningsområder, og deres store viden og erfaring vil være med til at styrke og udvikle virksomhederne under Lars Larsen Group Retail, lyder skudsmålet fra Jan Bøgh.

En ny struktur

Da Lars Larsen Group onsdag sendte årsregnskabet på gaden, løftede koncernen i samme ombæring sløret for den nye organisationsstruktur, hvor investeringer og detail-aktiviteter er splittet op i to forskellige enheder. Under Lars Larsen Group Retail hører nu alle koncernens møbelselskaber, og Jan Bøgh bliver dermed ansvarlig for at udvikle porteføljen bestående af Jysk, Ilva, Bolia, Sofacompany og Sengespecialisten. Målet er, at der skal skabes flere interne synergier, ligesom mulighederne for yderligere opkøb skal afsøges.

– Retail er på mange måder rygraden i Lars Larsen Group. Med den nye koncernstruktur med de underliggende forretningsområder Lars Larsen Group Retail og Lars Larsen Group Investments på plads er vi klar til at tage næste skridt i vores strategi om at skabe langsigtet vækst og værdi for de samfund, vi er en del af, siger Jesper Lund, adm. direktør for Lars Larsen Group.

Ifølge Finans betyder omstruktureringen også, at både Jesper Lund og bestyrelsesformand Jacob Brunsborg trækker sig fra bestyrelserne i de fem møbelvirksomheder for at fokusere på holdingkoncernen.

En mand vender hjem

Hos Jysk, hvor tidligere Ilva-direktør Rami Jensen i september tiltrådte som ny topchef, skal man nu på jagt efter en ny finansdirektør, mens Carsten Weinkouff er blevet forfremmet til en ledende rolle i for detailudvikling, kundeservice og b2b.

Samtidig har rokaden givet plads til en gammel kending, nemlig Martin Bang, der de seneste fem år har stået i front for Sengespecialisten. Inden da tilbragte han næsten 12 år hos Jysk, heraf de fire sidste som indkøbsdirektør, og nu vender han altså tilbage til linnedgiganten, hvor han overtager Peter Andsagers rolle som Executive Vice President for Purchasing.

LinkedIn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094