23948sdkhjf

Lidt færre end forventet: Carl Hansen & Søn har sagt farvel til mere end 100 ansatte

I november annoncerede Carl Hansen & Søn, at op imod 140 ansatte på den fynske møbelfabrik stod over for en afskedigelse.

Nu oplyser Knud Erik Hansen, adm. direktør og tredje generation hos klassikerproducenten, at 126-128 ansatte blev opsagt første december, hvorfor der i dag er 450-480 medarbejdere tilbage på fabrikken.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Allerede i september meldte Knud Erik Hansen om vigende salg på de skandinaviske markeder, og de efterfølgende måneder fortsatte nedturen i en grad, hvor det altså blev nødvendigt at geare ned på fabrikken.

– Det er gået meget hurtigt. Nu er husmarkedet og byggeriet gået i stå, og den meget høje inflation begynder for alvor at slå igennem, og det er alt sammen noget, der har effekt på vores industri, fortalte direktøren, da fyringsrunden blev annonceret.

Ifølge Knud Erik Hansen har afskedigelserne været et spørgsmål om virksomhedens overlevelse, men han har ad flere omgange understreget, at det ikke har været en sjov procces.

– Det er en meget kedelig situation. Vi er en familievirksomhed, og der er mange af vores medarbejdere, der ikke har arbejdet andre steder end hos os – derfor rammer det os også meget hårdt personligt, og det gør ondt at måtte sige farvel. Vi gør det af nød og ikke af lyst, slog han i november fast.

Ikke desto mindre er direktørens vurdering fortsat, at det har været den rette beslutning.

– Jeg tror, det har været meget klogt, fordi virksomheden kommer forholdsvis pænt ud af 2022. 2023 er stadig lukket land, og indtil vi når udgangen af første kvartal, så vil vi tage det stille og roligt og lige se, hvad der sker, siger han til Fyens Stiftstidende.

Opbremsningen kommer i kølvandet på tolv rekordår i rap for den fynske familievirksomhed, der kom ud af 2021 med en omsætning på 966 mio. kr., og et resultat før skat på 176 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111