23948sdkhjf

Med kattelem på klem: Træ-koncern køber problemramt modulbygger

Entreprenørkoncernen har indgået en optionsaftale om salg af Scandi Byg til førende træproducent

Trækoncernen Nordic Wood Industries har med en optionsaftale sikret sig retten til at overtage den trængte modulbygger Scandi Byg fra MT Højgaard.

Det oplyser entreprenørkoncernen onsdag i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi er glade for at have indgået et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries, der som langsigtet ejer vil kunne skabe stabilitet og give medarbejderne de bedste betingelser for at udnytte mulighederne inden for modulbyggeri og skabe værdi for kunderne. Vi vil sælge Scandi Byg for at fokusere alle kræfter på vores bygge- og anlægsaktiviteter, der viser gode takter og fortsat byder på et stort potentiale for MT Højgaard Holding, siger koncernchef Henrik Mielke, MT Højgaard Holding.

Entreprenørkoncernen oplyser videre, at den endelige salgspris vil bestå af variable elementer og først kan opgøres og offentliggøres ved Nordic Wood Industries’ forventede udnyttelse af optionen.

Hvis optionen ikke udnyttes som planlagt senest den 16. oktober 2023, betaler Nordic Wood Industries 10 mio. kr. til MT Højgaard Holding.

En lem på klem

Med optionsaftalen har Nordic Wood Industries valgt at holde en kattelem på klem, men ifølge koncerndirektør Thomas Raunsbæk, der selv har en fortid som direktør i Scandi Byg, er det ikke sandsynligt, at den skal benyttes.

– Det er klart, at når man laver en optionsaftale, så er det fordi, der er en mulighed for ikke at udnytte den. Men det synes vi er højst usandsynligt på alle tænkelige måder. Jeg kender jo virksomheden indefra, og vi har også været i indgående dialog og har et godt billede af, hvor vi er. Så ja, vi har muligheden, men vi går selvfølgelig ikke ind i sådan et projekt, hvis ikke det er planen at udnytte aftalen fuldt ud, siger han i et interview med Wood Supplys søstermedie Licitationen.

Her understreger han også, at Scandi Byg, der i november varslede afskedigelse af op mod 60 medarbejdere på fabrikken i Løgstør, står i en vanskelig situation efter et par turbulente år.

– Lige nu sætter vi alt ind på at få lavet en god turnaround for Scandi Byg og få hele selskabet på ret køl igen. Det er det, vi først og fremmest vil fokusere på, siger Thomas Raunsbæk.

Utilfredsstillende resultater

MT Højgaard satte gang i salgprocessen for Scandi Byg i december. Det skete, efter modulbyggeren gennem de seneste år har kæmpet med utilfredsstillende resultater som følge af et dårligt produktionsflow og manglende projektstyring.

Som led i det forpligtende samarbejde vil Nordic Wood Industries ifølge meddelelsen blive repræsenteret i ScandiBygs bestyrelse.

Gennemførelse af salget vil være betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

Se nøgletal for:
Læs mere om: salg Modulbyggeri
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422