23948sdkhjf

Inventarproducent skifter ud på direktørpost efter rekonstruktion

Blot to måneder efter Pia Grandelag i november kunne ånde lettet op efter en rekonstruktion af Inventa, har hun forladt rollen som adm. direktør for den Salling-baserede inventarproducent.

Posten har hun overladt til Michael Prip, der sammen med partner John Svane Hansen overtog Inventa efter rekonstruktionen, og såvel den nytiltrådte som den afgående direktør understreger, at det er sket ganske uden dramatik.

– Egentlig var det meningen, at Pia skulle fortsætte, men sådan en rekonstruktionsproces kan være en ret hård omgang, og vi tog efterfølgende en snak og blev enige om at give stafetten videre, fortæller Michael Prip.

Det er en stafet, Pia Grandelag er godt tilpas med at give videre, efter hun betragter målet som nået og ikke mindst glæder sig over bevarelsen af godt 40 arbejdspladser under det nye ejerskab. Og det er ikke første gang, hendes Inventa-karriere udvikler sig i strid med de oprindelige skitser.

– Faktisk var det slet ikke planen, at jeg skulle være der særlig længe – jeg skulle bare ind efter konkursen i 2019 og hjælpe med at få tingene op at køre, men det viste sig, at der lå lidt mere arbejde i det, fortæller den afgående direktør, der endte med at tilbringe godt tre år i stillingen.

Lagde kursen om

Og det har været tre gode år, fortæller Pia Grandelag, der før sin tid hos Inventa havde været involveret i to andre turnarounds, men til gengæld var ganske ny i inventarbranchen.

– Det har været nogle meget spændende og meget udfordrende år i en branche, der var helt ny for mig, og som jeg først skulle lære at kende. Samtidig har jeg oplevet et meget dygtigt og meget forandringsparat team; det var tydeligt, at medarbejderne godt vidste, at der skulle ske forandringer, og de var virkelig klar til det, siger hun.

Den første tid blev brugt på at lægge en ny strategi, og efter et år på posten beskrev Pia Grandelag blandt andet, hvordan Inventa, der traditionelt havde koncentreret sig om butiksinventar, var i fuld gang med at udvide repertoiret og få flere ben at stå på. Når hun i dag skal gøre status, er konklusionen, at strategiskiftet gav pote.

– Vi har været på en spændende rejse, hvor vi har udvidet kundebasen og kompetenceniveauet, mens vi har fået bedre styr på interne processer og udbygget samarbejdet med gode leverandører, og Inventa er et helt andet sted i dag, lyder det.

At det blev nødvendigt med endnu en rekonstruktion, er dog en streg i regningen, fastslår hun.

– Men vi har hængt på en stor gæld siden sidste rekonstruktion, og det har været tungt at arbejde med. Ikke desto mindre er vi lykkedes med at løfte omsætningen 30 pct. om året gennem de sidste tre år, og jeg er virkelig glad for at kunne aflevere en virksomhed i den her stand til de nye ejere, siger Pia Grandelag.

Fremtiden ukendt

Fra den nyovertagne direktørstol sender Michael Prip også rosende ord mod sin forgængers indsats. 

– Hun har gjort det godt i de tre år, og har overdraget en rigtig fin virksomhed til os, lyder skudsmålet fra Inventa-direktøren, der desuden ejer og driver de to Horsens-virksomheder Shopconcept og Nordshop Display ligeledes sammen med John Svane Hansen.

Med tre virksomheder at holde styr på får Michael Prip således nok at se til, og for nuværende tilbringer han tre dage om ugen på Salling, mens resten bruges i Horsens.

– Og det fungerer så fint. Organisationen heroppe kører, folk er gamle i gårde, så de har egentlig kun brug for ledelse, hvis der er udfordringer eller spørgsmål, og så kan de altid ringe eller spørge, når jeg kommer forbi, forklarer han.

At ejerledelsen bliver en permanent løsning, vil han således ikke udelukke, om end det modsatte heller ikke er tilfældet.

– Vi er ikke på jagt endnu, og man kan jo godt have afdelinger uden en egentlig direktør. Vi håber, at det kan løses med min energi og de tre dage om ugen heroppe, men vi ved jo ikke, hvad fremtiden byder på, siger Michael Prip.

Nogenlunde lige så nagelfast er den afgående Inventa-direktør i sin spådom for den professionelle fremtid.

– Nu trækker jeg lige vejret lidt, og så netværker jeg og ser, hvad der byder sig – jeg sidder i en del bestyrelser, så måske jeg udvider arbejdet i den retning, eller jeg kunne hjælpe en anden virksomhed med en turnaround eller udvikling af deres forretning. I første omgang lader jeg døren stå åben og ser, hvad der sker, fortæller Pia Grandelag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063