23948sdkhjf

En udstilling fuld af overraskelser

Funktionalitet, komfort og håndværk møder æstetikken og det narrative i dette års udgave af Snedkernes Efterårsudstilling.
Når Snedkernes Efterårsudstilling åbner posen med dette års møbeloverraskelser, er det et anderledes greb, som foreningens producenter og designere har taget. Årets tematiske afsæt har nemlig været at lave et skulpturelt møbel, der skal være skabt i materialets egen farve og kunne vises på et podie i målene 1x1x1 meter.

Det lyder umiddelbart enkelt, for et møbel er jo i sit udgangspunkt en tredimensional skulpturel form. Det svære begynder, når funktionalitet, komfort og håndværk skal indgå i et skulpturelt udtryk med æstetisk og narrativ tyngde.

- At forene disse egenskaber, så møblet fungerer som et samlet hele, kræver stor dygtighed fra både designer og producent. Funktionaliteten skal være i orden, møblet skal være spændende at kigge på fra alle vinkler, og så skal det tale sit eget tydelige skulpturelle formsprog, forklarer formand Mia Gammelgaard.

”Vi glæder os helt vildt”
Snedkernes Efterårsudstilling, der er kendt for sin eksperimenterende tilgang til både tematik, samarbejdskonstellationer og produkter, går også i år nye veje for at skabe en totaloplevelse for publikum. De skulpturelle møbler kommer i selskab med billedhugger Bertel Thorvaldsens nyklassicistiske skulpturer på Thorvaldsens Museum i København – en perle blandt udstillingssteder, som et andet dansk og internationalt anerkendt ikon, Michael Gottlieb Bindesbøl, var arkitekt på.

- Thorvaldsens Museum er et helstøbt gesamtkunstwerk af velproportionerede rum, smukke mosaikgulve, farvede vægge, ornamenterede friser, stuklofter og unikke interiørdetaljer, og derfor er det med en særlig ærbødighed, at vi går til opgaven i år, forklarer Mia Gammelgaard.

Af samme grund er udstillingsprincippet om farvediskretion og ensartethed i værkstørrelse indført for at skabe overskuelighed og overblik i så ekstraordinære rum.

- Vi glæder os helt vildt og kan næsten ikke vente med at lade vores skulpturelle møbelbud gå i dialog med de 164 år gamle omgivelser og værker, smiler SE’s formand.

Spændende gæsteudstillere
SE’s samlede felt af udøvere og producenter bringer også i år nye navne til torvs i form af en håndfuld gæsteudstillere: Den etablerede tekstilkunstner Anne Fabricius Møller, de yngre designere Rasmus Trampedach, Rasmus Fenhann og Rasmus Bækkel Fex og den svenske designduo TAF alias Gabriella Gustafson og Mattias Stålbohm.

Udover gæsteudstillernes fem skulpturelle prototyper vises der ikke færre end 36 møbelskulpturer skabt af SE’s permanente medlemmer. Feltet er som altid fyldt til randen med talent, nytænkning og feinscmeckerhåndværk begået af Danmarks allerdygtigste møbelfolk og producenter.
- Kom og mød vores skulpturelle og nytænkende møbelskud, der skriver sig ind i den internationale konceptuelle agenda, og som både må røres og aes. Vi glæder os til at vise jer lige dele sublimt håndværk, skulpturel fascination og skandinavisk tradition, slutter Mia Gammelgaard.

OM SNEDKERNES EFTFTERÅRSUDSTILLING
Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en ikke-kommerciel sammenslutning af 76 møbelproducenter og designere, der sammen udvikler nye og eksperimenterende møbelværker en gang om året.

På den årlige udstilling deltager også en håndfuld gæsteudstillere efter godkendelse fra SE’s bestyrelse. De ofte tematiske udstillinger af innovative prototyper kan én gang årligt opleves af presse og publikum på et aktuelt udstillingssted.

Årets udstilling finder sted på Thorvaldsens Museum, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094