23948sdkhjf

Også Montana må skære i staben

Det er ikke blevet lettere at finde beskæftigelse i den fynske møbelindustri de seneste måneder. I starten af november meddelte klassikerproducenten Carl Hansen & Søn, at der var op mod 140 fyresedler på vej i en stor afskedigelsesrunde på fabrikken i Gelsted, og også hos Montana i Haarby har man set sig nødsaget til at skære i staben.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tidligere på måneden afskedigede virksomheden ifølge avisen ni af de 100 produktionsmedarbejdere, der er beskæftiget på den sydfynske fabrik. Ifølge adm. direktør Joakim Lassen skyldes manøvren, at møbelproducenten, siden man 1. juli tog hul på det nye regnskabsår, har oplevet en nedgang i omsætningen på cirka 10 pct.

Til avisen fortæller han, at ordreindgangen særligt halter på det danske hjemmemarked, hvor Montana henter omkring 40 pct. af sin omsætning, og det er særligt de private kunder, der holder på pengene. Bedre ser det ud i det professionelle segment, hvor Montana i 2021 styrkede forretningen med opkøbet af Engelbrechts, og hvor omsætningen indtil videre holder niveauet fra i fjor.

– Efter hvad jeg hører i branchen, så er vi relativt lidt påvirket. Vi er sluppet billigt, men vi kan som alle andre ikke spå om fremtiden, og jeg er meget spændt på at se, hvordan tingene udvikler sig, siger Joakim Lassen til Fyens Stiftstidende.

Et muligt es i ærmet

Allerede da Joakim Lassen, som er anden generation i den fynske familievirksomhed, i oktober fremlagde årsregnskab, kunne han berette om faldende ordreindgang og usikre udsigter.

– Jeg glæder mig for tiden over hver måned, det går godt, og man går bare og venter på, at det rammer, lød det i den forbindelse med henvisning til den galopperende inflation og rekordlave forbrugertillid.

I samme ombæring satte direktøren ord på noget af det, der kan holde krisen fra døren hos Montana, selvom forbrugernes budgetter svinder.

– Under finanskrisen havde vi lige så mange ordrer som normalt, de var bare lidt mindre, og jeg forventer, vi kommer til at se samme billede den her gang. Jeg tror, det er en fordel, at du kan købe Montana for både 1.000, 2.000 og 3.000 kroner, og kommer du ind i en butik, og kan ikke købe sofaen, så går du måske derfra med en reol eller et sengebord i stedet, lød overvejelserne dengang fra Joakim Lassen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Møbelproducent sætter tidligere royal dj for bordenden
Dansk ambassadør i Rusland til danske virksomheder: Kom ud hurtigst muligt
Navnenyt: Vinduesproducent har ansat sin første bæredygtighedskonsulent
Her er årets vindere af DM i Skills
HTH-trio tredobler forretningen
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.141