23948sdkhjf

Holch Povlsens designselskab føjer ekstra ciffer til millionoverskuddet

Endnu engang er der sat rekorder på top- og bundlinje hos københavnske &Tradition. I et nyt årsregnskab er overskuddet i den Holch Povlsen-ejede designvirksomhed mere end fordoblet efter sidste års rekordresultat, mens omsætningen ligeledes er braget i vejret.

Mere præcist ramte toplinjen 741 mio. kr. mod foregående års 308 mio., der dog grundet omlægning af regnskabsåret blev realiseret på bare syv måneder. Sammenligner man i stedet med 2019, er der dog stadig tale om mere end en fordobling, og på såvel omsætnings- som resultatfronten er året endt bedre, end ledelsen havde regnet med.

“Både omsætning og nettoresultat efter skat overgår ledelsens forventninger, da det forventede resultat før skat lå i intervallet 100-125 mio. kr. Dette skyldes stigende efterspørgsel af virksomhedens produkter, primært i løbet af årets to første kvartaler,” lyder det i ledelsesberetningen.

Før skat endte årets resultat på 175 mio. kr., og &Tradition kan dermed ikke alene notere sig for virksomhedens første trecifrede millionoverskud men også for en række år med imponerende fremgang på bundlinjen. Det endelige overskud på 136,7 mio. kr. efter skat er mere end en tidobling af 2017-resultatet.

Mens det er forventningen, at væksten fortsætter på toplinjen, der i indeværende år spås en stigning på 20-30 pct., er forventingerne til bundlinjeudviklingen dog mere beskedne. Her regner ledelsen i år med et overskud, der før skat lander i niveauet 140-160 mio. kr.

Trækker 50 millioner ud

&Tradition blev stiftet i 2010 af Martin Kornbek Hansen, der fortsat sidder på direktørposten. I 2016 købte Troels Holch Povlsen aktiemajoriteten gennem investeringsselskabet Nine United, og senere blev også Bestseller-familliensanden generation en del af ejerkredsen.

Tidligere på året trådte familien tættere sammen om ejerskabet, da belysningsvirksomheden Frandsen og &Tradition blev samlet under det hidtil Anders Holch Povlsen-ejede Union Nine, hvor Troels Hoch Povlsen nu ejer 75 pct., mens sønnen ejer de resterende 25 pct.

Også Martin Kornbek Hansen har fortsat en mindre andel i den designvirksomhed, han er godt i gang med at gøre til et milliardforetagende, og med et foreslået udbytte for regnskabsåret på 50 mio. kr. får såvel majoritets- som minoritetsindehavere lidt at lune sig på oven på endnu et rekordår.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Manglende prisskilte: Trælastkæde lover at rette op
Møbelproducent sætter tidligere royal dj for bordenden
Dansk ambassadør i Rusland til danske virksomheder: Kom ud hurtigst muligt
Navnenyt: Vinduesproducent har ansat sin første bæredygtighedskonsulent
Her er årets vindere af DM i Skills
HTH-trio tredobler forretningen
Andre Nordiske Medier
Building Supply DK
Mester Tidende
Licitationen

Send til en kollega

0.109