23948sdkhjf

Stora Enso nedlægger to papirmøller

Svenske Stora Enso har planer om at nedlægge papirmøllerne Reisholz i Tyskland og Berghuizer i Holland på grund af dårlig lønsomhed.
Stora Enso har meddelt, at koncernen overvejer at lukke papirmøllerne i Reizholz og Berghuizer på grund af dårlig økonomisk fortjeneste herfra.

Reizholz, der er en del af Stora Ensos magasinproduktion, er planlagt at blive lukket helt ned i slutningen af 2007. Årsagen hertil er først og fremmest den dårlige profitabilitet. Den tyske papirmølle tjener alt for lidt set i forhold til de stigende energipriser og træpriser i Tyskland.

Reizholz-møllen har en produktionskapacitet på 235.000 ton om året. Og møllen har 378 ansatte, der om et år skal ud og finde nyt arbejde.

Berghuizer Mill, som er en del af tora Enso's ubestrøget papir-division, planlægges at blive nedlagt I løbet af 2007. Her er årsagen til lukningen også dårlig profitabilitet. Berghuizer-møllen skal således sige farvel til 297 ansatte og lukke en produktion af træfri, ubestrøget papir ned. Møllen har en årlig produktionskapacitet på 235.000 ton.

Nedlægningerne kommer til at koste Stora Enso 270 mio. euro. i det tredje kvartal i år.

Kilde: Stora Enso.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079