23948sdkhjf

Gabriel åbner internationalt innovationscenter

Den børsnoterede producent af møbelstoffer Gabriel A/S åbner nyt innovationscenter i samarbejde med et af Europas førende innovationsselskaber, britiske Pera.
Midt i Aalborg åbner om kort tid et helt nyt internationalt center for innovation og projektudvikling. Bag det nye innovations-center står to private virksomheder, danske Gabriel A/S og britiske Pera Innovation Ltd.

- Det nye center skal gerne fyldes med nytænkende, innovative selskaber – eksisterende eller helt nye – der ønsker at befinde sig i et kreativt og innovativt miljø, hvor vi samler og integrerer et bredt spektrum af viden på mange forskellige niveauer, siger adm. dir. Jørgen Kjær Jacobsen, Gabriel A/S.

Gabriel blev for nyligt sammen med selskaber som Oticon, Linak og Coloplast kåret til at være blandt Danmarks mest innovative virksomheder i erhvervskonkurrencen Innovation Cup. Innovation, lysten og evnen til i samarbejde med kunderne at tænke nyt indgår også som del af den nordjyske virksomheds officielle vision.

Centret bliver strategisk forretningsenhed
I samarbejdet med britiske Pera lader Gabriel nu visionen udmønte sig meget konkret i det nye innovationscenter, der får navnet InnovationMaster. Centret bliver etableret som en selvstændig strategisk forretningsenhed i Gabriel-koncernen.

- Pera er blandt Europas absolut førende udbydere af innovationsydelser til små og mellemstore virksomheder. Pera leverer blandt andet innovationsprogrammer til 20 regioner fordelt på 10 lande i Europa og har i mange år arbejdet i spændingsfeltet mellem industri og forskning. Derfor er Pera den perfekte samarbejdspartner for os, siger Jørgen Kjær Jacobsen.

Åben innovation
De to firmaer har indgået en aftale om strategisk samarbejde i forbindelse med InnovationMaster i Aalborg. Her bliver udgangspunktet Peras mangeårige erfaring med det såkaldte Open Innovation, der bygger på muligheden for nye internationale partnere og europæisk forskningsstøtte.

- Den åbne model giver innovationscentrets virksomheder adgang til en bred og omfattende viden inden for teknologi og videnskab, siger Jørgen Kjær Jacobsen.

Pera Innovation Ltd. er selv blandt lejerne i det nye center i Aalborg. Derudover håber Gabriel at tiltrække universitets- og forskningsinstitutioner, iværksættere og andre med relevant berøringsflade til Gabriels egen værdikæde inden for tekstil- og møbelområdet.

- Vi glæder os meget til at byde velkommen til nye innovative samboere. Alene i vores eksisterende kundekreds har vi konstateret ønsker om partnerskaber vedrørende radikal produktinnovation. Vi er ikke i tvivl om behovet for et innovations-center. Derfor tøver vi ikke. Det er en investering i dansk innovation – men også i Gabriels egen fremtid, slutter Jørgen Kjær Jacobsen.

Kilde: Gabriel A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109