23948sdkhjf

Øget trivsel er en god forretning i snedker- og tømrervirksomhed

I snedker- og tømrervirksomheden Bjerregaard Aps. har stifter og ejer Christian Bjerregaard i de seneste år afsat flere og flere ressourcer til at forbedre de ansattes trivsel. Det skyldes ikke kun, at han synes, det er den mest empatiske måde at behandle sine ansatte på.

-Det lønner sig i loyale medarbejdere, når man kærer sig for deres trivsel og går op i, at alle føler sig lyttet til. Når man kigger ind i sværere tider, betaler det sig med en sammentømret flok af medarbejdere, der har forståelse for et behov for en ekstra indsats, forklarer han.

Christian Bjerregaard har drevet tømrer- og snedkervirksomhed i 20 år. Han har efter eget udsagn altid forsøgt at behandle sine medarbejdere med betænksomhed. Alligevel oplevede han for et par år siden, at flere efterspurgte en større indsats for at gøre firmaet til den bedst mulige arbejdsplads. Det kom efter en periode, hvor der var blevet trukket store veksler på medarbejderne. Først havde man udvidet den kørende del af forretningen med et snedkerværksted og siden skruet op for produktionen i større lokaler. 

Nogle af mine lærlinge kommer jo direkte fra 9. eller 10. klasse. De skal arbejde til de er 73, og gerne en masse år hos mig. Og så nytter det jo ikke, at vi slider dem op fra dag 1. Christian Bjerregaard, leder af Bjerregaard Aps.

Fokus på trivsel sender et godt signal både indadtil og udadtil

Christian Bjerregaard tog det til sig. Siden har han forsøgt at være en mere lyttende chef i en fladere struktur. De begyndte at gennemføre større APV’er, nedsatte sikkerhedsudvalg og begyndte at kigge på arbejdsgangene. Her fik man øjnene op for Arbejdsmiljøpuljen, hvor firmaer kan søge støtte til projekter med formålet at forbedre de ansattes fysiske og psykiske trivsel. Puljens støttekroner gjorde muligt at prøve et nyt løfteaggregat af, som kunne afhjælpe det stigende behov for at flytte større træplader i værkstedet.

Arbejdsmiljøpuljen

- I Arbejdsmiljøpuljen kan der søges om tilskud til projekter, der har til formål at forebygge psykisk og fysisk nedslidning og arbejdsulykker samt fremme ansattes sundhed.

- Puljen kan søges af private virksomheder med op til 100 ansatte og offentlige arbejdspladser med op til 50 ansatte.

- Puljen kan dække 80 procent af de afholdte tilskudsberettigede udgifter eksklusiv moms. Der kan dog maksimalt gives tilskud på 500.000 kr. per projekt.

- Arbejdsmiljøpuljen er administreret af Arbejdstilsynet. Tilskuddet kan gives til alt fra arbejdsmiljørådgivning til fysisk træning, leje og afprøvning af tekniske hjælpemidler.

Kilde: Dansk Håndværk

Efter de tre måneder købte de apparatet uden at tøve. Det lettede nemlig ikke kun presset på medarbejderne, men gjorde arbejdsgangen mere effektivt. Det leder os tilbage til at trivsel ikke kun er et HR-spørgsmål, men kan måles på bundlinjen.

- Alle de her tiltag har gjort os til en mere effektiv og generelt stærkere virksomhed. Det giver også enormt meget positiv branding og et positivt forhold til vores kunder, der lægger vejen forbi for at vælge deres nye køkken, at der går nogle smilende og glade medarbejdere rundt, fortæller han.

Derudover der også virksomhedslederens garanti for, at man også har de bedst mulige ansatte, mener Christian Bjerregaard. Hvis man vil tiltrække gode folk, så skal man også være et sted, der belønner folk for at være gode. Og ikke kun økonomisk. Det er særligt vigtigt, hvis man også vil udnytte talentmassen i de yngre generationer. Christian Bjerregaard er selv opflasket i en virksomhed af den gamle skole, men anerkender at de yngre generationer ikke vil finde sig i det samme i dag.

Opgør med "stærk-mands-kultur"

Med et farvel til de gamle måder at gribe arbejdsgangene og -miljø an, følger også tiltrængt opgør med den "stærk-mands-kultur", der ifølge Christian Bjerregaard har slidt mange gode folk op. Han vil derfor rigtigt gerne være med til at skubbe til den tendens, der er undervejs, hvor håndværkere passer bedre på sig selv.

-Det her er jo en branche, hvor man skal holde mange år. Nogle af mine lærlinge kommer jo direkte fra 9. eller 10. klasse. De skal arbejde til de er 73, og gerne en masse år hos mig. Og så nytter det jo ikke, at vi slider dem op fra dag 1.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093