23948sdkhjf

Solgte halv køkkensucces til kæmpe aktør: Nu kender vi prisen

– Det er en fantastisk dag. Fantastisk!

Sådan lød meldingen fra Brik Aagaard, da han sidste sommer kunne offentliggøre, at Skandinaviens tredjestørste køkkenproducent havde købt 45 pct. af hans onlinebaserede køkkenvirksomhed Celebert. Nu kan Nordjyske berette, at salget skæppede godt i iværksætterens kasse.

Af regnskaberne fremgår det ifølge avisen, at Birk Aagaard høstede 26 mio. kr. på salget til TCM Group, og pengene har han investeret i aktier og en ejendom i Svenstrup nær Aalborg. Ellers er alt ved det gamle.

– Mit liv er fuldstændigt det samme som før. Jeg er stadig lige så glad for at arbejde, selvom jeg har fået alle de penge og arbejder det samme, også i weekender, siger Birk Aagaard.

Hele forhandlingsforløbet foregik i dybeste hemmelighed, men det var svært at skjule, fordi en række ukendte mænd i jakkesæt i flere uger jævnligt besøgte kontoret. Intet slap dog ud, og til sidst kom champagnen på bordet.

– Det var lige op til sommerferien sidste år, vi solgte, så da vi havde drukket champagnen, holdt vi en velfortjent sommerferie. Bagefter var det back to business, fortæller Celebert-stifteren.

Eftertragtet ekspertise

Birk Aagaard har bygget sin forretning op om onlinesalg, og det var netop den ekspertise, der gjorde hans virksomhed interessant for den markant større køkkenkoncern. Faktisk havde TCM Group gerne overtaget det fulde ejerskab, men det var stifteren ikke indstillet på.

– Jeg vil ikke have "håndjern" på. Det er for kedeligt bare at sidde og være direktør. Det er en del af mit drive, at jeg udvikler butikken og finder på nye idéer, siger Birk Aagaard til Nordjyske.

Han var dog nået til et punkt, hvor leverandørerne ikke længere kunne følge med salget i den voksende onlineforretning.

– Det var primært derfor, jeg solgte. Nu får jeg aldrig nogensinde leveringsproblemer igen, og jeg har fået en "storebror", jeg kan sparre med, fortæller han.

Hos TCM Group så man også fornuften i, at iværksætteren ikke alene fortsatte ved roret men også som majoritetsindehaver.

– Hjernen bag det her er Birk, og derfor var det også vigtigt for os, at han bliver siddende for bordenden og fortsætter topmotiveret, så det giver god mening, at han har beholdt majoriteten, fortalte TCM-direktør Torben Paulin i forbindelse med opkøbet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063