23948sdkhjf

Nu som samlerobjekt: Bøllings bakkebord i nye og nummererede klæ'r

I samarbejde med det nyåbnede Designmuseum Danmark har møbelproducenten Brdr. Krüger opdateret en gammel klassiker, der nu kan blive et samlerobjekt.

Hans Bøllings velkendte bakkebord fra 1963 udføres nemlig i 500 nummererede eksemplarer og i en ganske særlig farve, og på hvert møbel monteres en lille messingplade med Hans Bøllings underskrift samt dets individuelle nummerering indgraveret.

Den særligt udvalgte indigoblå farve går kontinuerligt igennem Designmuseum Danmark og kommer til udtryk allerede i den historiske sandstensportal ved hoveddøren fra 1757. De prisvindende arkitekter OEO Studio har i 2022 fornyet museet med det specielle blå bakkebord som fast del af inventaret i den hæderkronede destination for dansk design, heriblandt café, bibliotek og loungeområder.

Bro mellem fortid og nutid

Med samarbejdet med Brdr. Krüger sigter museet nu mod at bygge bro mellem fortid og nutid og vise, at man spiller en aktiv rolle i formidlingen af designudvikling. Håbet er, at alle kan inspireres af fortiden for at tage del i udformning af fremtiden.

– Vi ønsker med museets genåbning i 2022 at formidle design og godt håndværk i alle møder med museet. Vores museumsbutik er en legende forlængelse af oplevelsen, men også en zone, hvor vi kan afprøve det skråttænkte nye eller give andre takes på historien, fortæller udviklingschef Kristian Rise om butikken, hvor bordet kan købes.

– Alle skal kunne tage en frisk bid af museet med sig hjem. I samarbejdet her synes vi, der sker en sjov kobling mellem den dybblå grundtone i vores fantastiske bygning og det velkendte bakkebord, som vi håber, rigtigt mange vil tage med sig hjem fra besøget – som en eksklusiv hilsen på tværs af årtier, forklarer han videre.

Familiær historie

Også arkitekten bag bordet glæder sig over samarbejdet.

– Jeg er selv kommet i museet siden jeg var ung og har altid værdsat det for sin vigtige rolle i vores danske kulturarv. Derfor er jeg enormt stolt og beæret over at mit design nu er en levende del af dette samlingspunkt, siger Hans Bølling, der i år er fyldt 91.

Bordet fremstilles i Værløse hos familieejede Brdr. Krüger, hvis historie er knyttet tæt til Hans Bøllings. I slutningen af 1950’erne bankede den dengang arkitektstuderende Bølling på døren til Jonas Krügers bedstefars trædrejeri, og dermed blev kimen lagt til at mangeårigt samarbejde, som barnebarnet i dag fortsat glæder sig over. I sommer kunne han og familievirksomheden præsentere verden for arkitektens allerførst loungestol, og bordet fra 1963 har stadig en særlig plads i Jonas Krügers designhjerte.

– Bakkebordet er kendt for sin designmæssige ærlighed, som kendetegner Hans Bøllings design. De bærende dele af møblet er ikke udført med skruer eller skjulte løsninger. Tværtimod baseres Bøllings design på smarte løsninger og traditionelt snedkerarbejde, som i sig selv er så smukke at de fortjener at blive fremhævet, siger Jonas Krüger, kreativ direktør og femte generation i Brdr. Krüger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078