23948sdkhjf

Bordpladeproducent finder fjerde direktør på fire år

Tirsdag havde Jesper Nicholaisen officielt første arbejdsdag som adm. direktør hos den sydjyske bordpladeproducent Spekva. Han er dermed den fjerde direktør, der indtager posten siden marts 2018.

50-årige Jesper Nicholaisen kommer med solid erfaring fra træbranchen, hvor han har været beskæftiget de seneste 29 år i egen virksomhed, maskinvirksomheden Nicholaisen, hvor han i vinter valgte at takke af.

– Jesper har i næsten tre årtier rådgivet og solgt produktionsløsninger til primært træbranchen, og han har således et indgående branchekendskab og en spændende profil som tidligere rådgiver. Med sin solide ledelseserfaring og kendskab til Spekva ser vi frem til at have ham ved roret på vores fortsatte vækstrejse, siger Ib Sand Nykjær, bestyrelsesformand hos Spekva.

Jesper Nicholaisen valgte i januar at træde ud som ejer og stoppe som direktør i Nicholaisen, der rådgiver og leverer maskinløsninger til blandt andet trævirksomheder, for at bringe sine kompetencer i spil på nye måder i branchen. Derfor var han ikke sen til at takke ja til direktørposten hos bordpladeproducenten i Vamdrup.

– Da muligheden bød sig, var jeg ikke i tvivl om, at lysten var der, fortæller Jesper Nicholaisen og fortsætter:

– Spekva er en spændende virksomhed, der værner om sine danske rødder og det gode håndværk, hvilket er grundpillerne for at kunne snedkerere unikke massivtræs-køkkenbordplader i en kvalitet af øverste hylde. Og det var simpelthen en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til, da jeg fra start af vidste, at jeg her havde noget at bidrage med qua mine mange år som rådgiver i træbranchen.

Turbulente år

Jesper Nicholaisen overtager posten efter Ulrik Mikkelsen, der er direktør i ejerselskabet Genua, og som siden maj har været konstitueret direktør hos Spekva. Her overtog han efter Lars Bruntse, der sad i stolen i otte måneder og fire dage, efter Gert Rasmussen i knapt tre år havde bestredet topposten.

Og det har ikke kun været på direktørgangen, de seneste år har været turbulente. Siden 2015 er fortegnet på Spekvas bundlinje årligt skiftet, men senest kunne virksomheden i juni præsentere sorte tal og et overskud på 1,8 mio. kr. før skat. Spekva har siden 2009 været ejet af investeringsselskabet Genua, der ad flere gange har skudt penge i virksomheden, og senest er der ved årsskiftet foretaget en kapitalforhøjelse på 4 mio. kr.

Da Lars Bruntse i maj forlod direktørstolen, fastslog Ulrik Mikkelsen, at hans efterfølger skulle medvirke til at ”udvikle Spekva kommercielt og internationalt”, og den nye direktør ser oplagte muligheder for at fortsætte væksten i Vamdrup.

– I bund og grund står opgaven soleklart for mig – vi skal videreføre det unikke træhåndværk, som er virksomhedens DNA. Det skal vi sammen med vores kunder ikke mindst, mens vi naturligvis også skal have øje for nye muligheder og fortsætte vores vækstrejse mod de markeder, hvor kunden ønsker skræddersyede køkkenbordpladeløsninger af det bedste og reneste materiale, som naturen kan tilbyde, siger Jesper Nicholaisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078