23948sdkhjf

Nyt om navne: Spekva-jubilar og nyt ansigt hos Outline

Imens Hendes Majestæt Dronning Magrethe den 1. juli 1980 gjorde sig klar til at åbne den nye bro over Vejle Fjord, cyklede Per Christensen til Spekva i Vamdrup til sin første arbejdsdag. Per var 16 år, træt af skolen og Pers far var træt af, at Per ikke lavede noget. Så Pers far kontaktede sin gode ven, Johannes Spek, der havde et snedkeri i Vamdrup, og spurgte om der ikke var noget, Per kunne arbejde med.

Per blev udstyret med en kost og er nu klar til at fejre 40-års jubilæum hos Spekva. I årene, der er gået, har Per ikke været bleg for at tage fat i kosten, når det har været nødvendigt. Men ellers er Per i de 40 år steget i graderne og er nu produktionschef hos Spekva.

Allerede efter få år hos Spekva kunne Per sætte kosten til side og tage større ansvar på sig. Først som ansvarlig for ”afkorteren” i snedkerværkstedet og senere som både værkfører og ansvarlig for natholdet. Per har været med i de mange op og nedture, Spekva har gennemgået, og har overlevet mange produktionschefer og direktører, som han ynder at sige med et glimt i øjet.

– Spekva er en god virksomhed. Vi har haft svære år, sære år og mange gode år. Men det har altid været en god virksomhed, hvor vi har leveret en høj kvalitet – og det gør vi fortsat, siger Per Christensen.

Per er vellidt og respekteret i hele organisationen for sin stille og rolige facon. Per har aldrig stræbt efter lederrollen, men har det faktisk bedst, når han kan stå i snedkerværkstedet med hænderne på træet. Måske netop det har gjort, at Per i så mange år har været værkfører, produktionschef og med i ledergruppen hos Spekva.

Læs også: Buldrer frem i krisetid: Vinduesproducent har ansat 25

Per er efterhånden fyldt 56, det lange hår fra 80’erne er blevet kortere og mere gråt, hvilket måske også skyldes de fire børn, han har fået sammen med sin hustru Hanne, og de syv børnebørn, der også fylder meget i Pers liv. Men Per elsker forsat livet på snedkerværkstedet og samarbejdet med sine kollegaer.

Ny teknisk designer til Outline Vinduer
Dovilė Žukauskaitė, 25 år, er netop tiltrådt som teknisk 3D-designer hos Outline Vinduer i Farsø. Her skal hun være med til at styrke virksomhedens 3D-dokumentation, hvor hun kommer til at stå for teknisk dokumentation og udvikling af 3D-modeller.

Dovilė Žukauskaitė har en bachelor i Industrial design engineering og Industrial design. Privat bor Dovilė i Farsø, som hun netop er flyttet til fra Vilnius i Litauen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.062