23948sdkhjf

Københavns nye træby får 125 plejeboliger

Boligorganisationen Bo-Vita får æren af at opføre 125 almene boliger i den nye bydel Fælledby på Amager, hvor træ bliver det gennemgående byggemateriale.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Repræsentanter fra både projektselskabet Fælledby, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn, og Bo-Vita har netop underskrevet aftalen om boligerne. Boligorganisationen bliver hermed det første almene boligselskab, som underskriver kontrakt med Fælledby, hvor der skal opføres i alt 500 almene boliger i bydelen de kommende år.

– Den overordnede vision med Fælledby er i god tråd med Bo-Vitas bygherrestrategi om at bygge hjem, der imødekommer beboernes forskellige behov. Uderummene skal indrettes, så de giver værdi for den enkelte og skaber rammen for fællesskaber med attraktive mødestede, udtaler Jan Hyttel, formand for organisationsbestyrelsen i Bo-Vita, i pressemeddelelsen og fortsætte:

– Vi synes, at visionen for plejeboligerne i Fælledby lever op til vores ønske om at bygge bæredygtig, god arkitektur, som holder i fremtiden og virker i hverdagen.

De almene boliger opføres i et 12.000 kvm stort plejecenter placeret centralt i Fælledbys sydlige nabolag med udsigt over åbne, grønne områder.

Plejeboligerne opføres ifølge pressemeddelelsen i certificeret træ fra bæredygtige kilder, og i huset skal fællesrum, gårdhaver og væksthuse orientere sig ud mod bynaturen og fælleden omkring.

Byggeriet af plejeboliger i Fælledby forventes af gå i jorden i 2023 med indflytning i 2026.

Om Fælledbys boliger

  • Der skal opføres 2.000 boliger i den nye bydel Fælledby, heraf 125 plejeboliger og to børneinstitutioner, en skole og lokalt butiksliv.

  • 25 pct. af boligerne bliver almene.
  • Boligerne får direkte adgang til den bynære natur på Amager Fælled.
  • Minimum 80 pct. af alle bygninger opføres i bæredygtigt træ i de bærende konstruktioner.
  • Fælledbys område strækker sig over 18,1 ha. En tredjedel af området, 60.000 m², etableres som bynært naturområde.
  • Alle bygninger får åbne, grønne gårdrum i direkte forbindelse til naturen omkring.
  • Bygherre for plejeboligerne er Bo-Vita.
  • Bygherre for Fælledby er projektselskabet Fælledby P/S, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn.

Fælledby P/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078