23948sdkhjf

"Et stort rødt flag" - revisor dumper regnskaber med tråde til svindelsigtet

Det tiltrak sig stor opmærksomhed, da erhvervsmanden Peter Larsen i 2020 gik konkurs først med selskabet Scanleasing og siden personligt med en nu verserende straffesag til følge.

Også på Wood Supply beskæftigede vi os med den konkursramte erhvervsmand, da hans designselskab Danish Modern Now ligeledes blev erklæret konkurs, mens et andet designselskab med tråde til Peter Larsen fortsatte driften.

I det fortsættende selskab Askman Design Danmark afviste man imidlertid enhver forbindelse til erhvervsmanden, til trods for navne-, person- og adressesammenfald, men nu stiller en revisor spørgsmålstegn til seneste årsregnskab fra designvirksomheden, der fortsat har Peter Larsens hustru Majken Bjerg Larsen på direktørposten.

– Det er et meget mærkeligt regnskab. Et stort rødt flag, vil jeg sige. Man oplyser, at man producerer møbler, men mangler almindelige driftsrelaterede poster som tilgodehavender fra salg, varebeholdninger og leverandørgæld. Det er også meget mærkeligt, at firmaet ikke har en bankkonto, siger Lars Kiertzner, statsautoriseret revisor og chefkonsulent hos FSR - Danske Revisorer til Børsen.

Ifølge revisoren “stritter regnskabet så meget”, at han ikke tror på det.

10 kroner i likvide beholdninger

Han stiller også spørgsmålstegn ved årsregnskabet fra holdingselskabet Emmabe Holding ApS, der står som ejer af Askman Design Danmark, og står registreret som værende ejet af Peter Larsens datter.

Her peger revisoren på, at man i strid med loven har anvendt reglerne om undtagelsesmuligheder for mikrovirksomheder – en manøvre, der ifølge Lars Kiertzner ikke er tilladt, når der er tale om et holdingselskab – ligesom der, også i strid med loven, ikke er redegjort for metode.

Ifølge Askman Design Danmarks årsregnskab for 2021, havde virksomheden, der er beskæftiget med produktion af møbler, i fjor en bruttofortjeneste på 87.405 kr., mens der i årets løb blev brugt 663.893 kr. på lønninger. Ifølge Det Centrale Virksomhedsregister beskæftigede designvirksomheden i årets første tre måneder to ansatte, mens der resten af året var en enkelt ansat i virksomheden.

I årsregnskabet optræder desuden et momstilgodehavende på 154.181 kr., likvide beholdninger på 10 kr., en negativ egenkapital på 539.944 kr. samt en samlet gæld på 694.135 kr.

I det ovenliggende holdingselskab lyder samtlige poster i resultatopgørelsen i 2021 på et rundt nul, mens den samlede balance på 40.000 kr. på aktivsiden alene udgøres af kapitalandele i tilknyttede virksomheder.

Wood Supply er ikke lykkedes med at komme i kontakt med folkene bag Askman Design Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094