23948sdkhjf

DI: Finansloven baner ikke vej for nye job

Regeringens finanslovforslag forværrer virksomhedernes konkurrencekraft, lyder det fra DI.
Finansminister Bjarne Corydon (S) fremlagde regeringens finanslovsforslag mandag, og hos DI savner man initiativer, der gør det billigere at drive virksomhed i Danmark.

- Forslaget til finansloven baner ikke vejen for nye arbejdspladser i Danmark. Ikke alene fastholder regeringen de mange skadelige afgifter, som blandt andet blev indført i finansloven for 2012. Forslaget for næste år lægger tilmed op til nye omkostninger på virksomhederne, der gør det endnu sværere at få skabt nye job herhjemme, siger DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad.

Han understreger, at det samlede skatte- og afgiftstryk skal ned, hvis Danmark igen skal have gang i væksten.

- Vi har nået smertegrænsen. Afgiftsskruen er nu strammet så meget, at politikerne ikke opnår de ønskede effekter på budgettet. Forbrugerne køber i stigende grad varerne uden for landets grænser, og virksomhederne drosler ned for produktionen herhjemme. Det koster arbejdspladser, siger Karsten Dybvad.

Positivt med flere penge til forskning
Finanslovsforslaget rummer dog også gode elementer – ikke mindst forslaget om at afsætte penge til målrettet forskning, der kan bane vejen for nye produktionsarbejdspladser i Danmark.

- Det er vigtigt for Danmark, at vi bruger skattekronerne dér, hvor de bidrager til at få gang i væksten i Danmark igen. Og det gælder i høj grad investeringer i forskning og uddannelse, som vi skal leve af i fremtiden, siger DI’s adm. direktør.

Han savner dog en meget klarere prioritering af, hvordan vi bruger pengene, så regeringen for alvor får taget fat på at sænke trykket fra de offentlige udgifter.

- Ingen steder i verden bruger den offentlige sektor så mange penge som i Danmark. I en tid, hvor både vores virksomheder og danske familier skærer ind til benet og rydder op i de overflødige udgifter, er det på høje tid, at regeringen går samme vej med de offentlige budgetter, påpeger Karsten Dybvad.

- Hvis Folketingets partier har et reelt ønske om at medvirke til, at virksomhederne skaber flere arbejdspladser herhjemme, så må de kommende forhandlinger handle om, hvordan det bliver billigere at drive virksomhed i Danmark. Det er den mest sikre vej til nye job og et mindre underskud på de offentlige budgetter, siger Karsten Dybvad.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078