23948sdkhjf

Taasinge-direktør efter fabrikslukning: Vi skal genansætte samme antal folk

Mandag fik medarbejderne på Taasinge Elementers fabrik i midtjyske Hampen besked om, at deres arbejdsplads lukker ned over de kommende måneder.

Fremover vil den store producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ i stedet samle produktionen på de to større fabrikker på Tåsinge og Sindal. Trækket handler grundlæggende om at reducere omkostninger og kompleksitet, forklarer adm. direktør Martin Tholstrup til Wood Supplys søstermedie Licitationen - Byggeriets Dagblad:

– Generelt er der lavere kompleksitet i færre fabrikker. Interne transporter, fordeling af materialer og projekter og lignede bliver reduceret, eksemplificerer han om, hvilke ressourcer, der frigives, ved at lukke fabrikken mellem Silkeborg og Brande.

Skal lave mere

Martin Tholstrup påpeger samtidig, at man med produktion i syd og nord er dækket godt ind geografisk.

– Det er vigtigt at forstå, at det ikke er en reduktion af forretningen, siger trædirektøren og understreger, at Taasinge Elementer som helhed skal vinder på fabrikslukningen:

– Vi skal lave mere, men på færre lokationer. Vi kan udvide de øvrige steder (i Danmark, red.) og på vores fabrik i Letland, fortsætter han.

Der er således ingen planer om at drosle ned for aktiviteten, og for at opretholde niveauet skal der udvides på de blivende adresser.

– Vi skal i princippet genansætte samme antal folk de andre steder for at kunne producere det samme, fortæller Martin Tholstrup til Licitationen.

Taasinge-direktøren understreger desuden, at fabrikken i Hampen skal afvikles på en ordentlig måde, især i forhold til medarbejderne.

Hvor fabrikkens syv funktionærer fortsætter under uændrede ansættelsesforhold fra en endnu ukendt kontorlokation i nærheden, tilbydes de 25 timelønnede medarbejdere job i en af firmaets øvrige produktioner.

På landsplan tæller Taasinge Elementer i omegnen af 120 ansatte.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Taasinge Elementer
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438