23948sdkhjf

Fra møbelbranchens Vækstmiljø til Regionalt Teknologicenter

Udviklingscenter for Møbler og Træ er kommet vidt siden 2001, hvor centret startede som regionalt vækstmiljø. Vækstmiljøet har bl.a. udviklet nye uddannelser inden for produktudvikling og innovation samt tilvejebragt forskningsprojekter inden for branchen.
Udviklingscenter for Møbler og træ startede tilbage i 2001, som et regionalt vækstmiljø, og er ved overgangen til 2006 blevet et Regionalt Teknologicenter.

Igennem de sidste 4 år har Udviklingscentret i Skive opnået en række spændende og fremtidsorienterede resultater. Det har bl.a. resulteret i udvikling af nye uddannelser indenfor produktudvikling og innovation, som nu tilbydes som en selvstændig uddannelse på de kortere videregående uddannelser.

Der har i hele vækstmiljøets periode været fokus på nye læringsformer, som bl.a. har resulteret i et større samarbejde mellem erhvervsvirksomheder og forskellige uddannelsesinstitutioner i hele Danmark.

Målet er at give de ansatte nye kompetencer til at styrke virksomhedernes konkurrenceevne og de studerende større chancer for at bruge deres viden i et job i træ- og møbelbranchen, som har brug for viden på højt niveau.

For at få større viden ind i træ- og møbelindustrien har Udviklingscenter for Møbler og Træ etableret kontakt mellem industrien og forskningsinstitutioner. Ved at skabe et forum for virksomheder med samme markedsmæssige udfordringer er det lykkedes at få forskningsprojekter op at stå i form af Ph.d. studerende, som forsker direkte i branchens specifikke problemstillinger.

Selv om vækstmiljøet har til huse i Skive, har centret orienteret sig nationalt, og vil i fremtiden fortsætte med at udbygge sine aktiviteter.

Udviklingscentrer for Møbler og Træ´s status er nu ændret til at være et regionalt teknologicenter, støttet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Centret har 2 hovedmål:

1. Etablere nye Ph.D.-forløb og projekter, der anvender forskningsresultater
2. Arbejde med innovationsprocesser

Disse mål skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne og øge innovationsevnen på uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Et nyt arbejdsfelt for det Regionale Teknologicenter bliver at etablere værkstedsfaciliteter, der kan udnytte de nye metoder til prototypefremstilling herunder Rapid Prototyping og 3D-modelfremstilling.

Parallelt med centrets arbejde har der i brancheorganisationerne været stor interesse for at samle al relevant viden omkring træ og møbler på ét sted i Danmark.

Derfor flytter Udviklingscenter for Møbler og Træ sammen med Træets Kompetenceformidling og Sekretariatet for Træets Uddannelser, der indtil nu har hørt hjemme i København, i et fælles kontormiljø i Birk Centerpark fra februar 2007.

Udviklingscenter for Møbler og Træ tager det 1. skridt i denne retning ved at flytte til Nygade 5 i Herning den 15. august i år.

Kilde: Udviklingscenter for Møbler og Træ.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063