23948sdkhjf

Familie scorede trecifret milliongevinst på salg til Scan Office

Da kontorforsyningsvirksomheden Mogens Daarbak sidste år fik ny ejer, blev salgsprisen traditionen tro holdt hemmelig. Nu afslører et nyt regnskab fra Daarbak-familiens holdingselskab, hvad Scan Office-gruppen betalte for det nye ben.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen betalte Scan Office Daarbak-familien 236,5 millioner kroner for deres virksomhed.

Det svarer til en regnskabsmæssig gevinst på 183 millioner kroner i forhold til den værdi, som aktierne i Mogens Daarbak A/S stod opført til.

Oplysningerne fremgår især af det netop offentliggjorte årsregnskab for 2021 fra Mogens Daarbak Holding A/S, hvor de solgte aktier i Mogens Daarbak var placeret.

Her er resultatet skudt i vejret med raketfart på grund af gevinsten fra aktiesalget, og det overskud, der i 2020 lød på 23 mio. efter skat voksede i fjor til 189,9 mio. kr. Til avisen fortæller René Daarbak, der indtil salget stod i front for virksomheden, at familien har trukket omkring en tredjedel af gevinsten ud.

- Vi har udbetalt os selv i alt 70 millioner kroner i aktieudbytte i forbindelse med regnskabsåret 2021, fortæller han.

Da familien Daarbak solgte sit livsværk til Scan Office, var det en del af aftalen, at familien i samme ombæring investerede for 20 mio. kr. i nyudstedte aktier i Scan Office Group, der i dag hedder Daarbak Group, svarende til en ejerandel på 15 procent.

De aktier blev i januar i år solgt til Scan Office-direktør Finn V. Nielsen, så familien Daarbak har i dag ingen forbindelse til den køber, der overtog familievirksomheden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078