23948sdkhjf

Arvtager til familiedynasti: Der er en afgørende forskel på kronprins Frederik og mig

I 24 år har Erling Daell arbejdet i familiefirmaet, som i 39 år har været drevet af faderen, Kurt Daell. 

Havde det været en anden type virksomhed, havde man måske sagt, at ”det er store sko at fylde ud”, men i tilfældet Harald Nyborg A/S har koncernens nye bestyrelsesformand nærmest fået firmaet ind med modermælken.

- Jeg har jo været en del af det, siden jeg var lille. Jeg har været vant til, at snakken har gået om det ved middagsbordet, så det er en ret integreret del af mig. Det var fuldstændig naturligt, at det var det, jeg skulle, da jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville være, fortæller Erling Daell.

I 23 af de 24 år har han været i Harald Nyborgs svenske forretninger, størstedelen af tiden som direktør. Nu skal han til at tegne de store linjer for koncernen.

- At jeg nu har bevæget mig opad i systemet efter 24 år er bare næste skridt. Næste skridt ville ikke være at blive direktør i kæderne i Danmark, det ville ikke give mening udfordringsmæssigt. Det spændende for mig er den personlige udvikling og de udfordringer, der er i et helt nyt job, som dette her jo er på et mere overordnet niveau, siger han.

Ikke rigtig kronprins

Det har trods alt ligget i kortene længe, at du skulle overtage efter din far, og du har arbejdet i firmaet i næsten 25 år som forberedelse. Det er måske en tilsnigelse at kalde dig kronprins, -

- Jeg synes, der er en afgørende forskel på, om man er kronprins Frederik og Erling, afbryder han.

- Frederik har ikke haft frihed til at gøre, hvad han vil. Det har jeg. Dette her er det, der er mest spændende og giver mest mening for mig, understreger Erling Daell.

Han påpeger – rimeligt nok – at der også er andet i verden end byggemarkeder og detailhandel. Og at interesse for andre ting er med til at give overskuddet til at være helhjertet med i familievirksomheden.

- Helt privat har jeg investeret i fem startupvirksomheder. Og jeg har lavet en rockfestival sammen med to andre. Det kommer jeg til at fortsætte med. Og så har jeg et band, som godt nok har ligget lidt stille i et par år, men det vil jeg godt i gang med igen, siger Erling Daell, der altså ikke er rigtig kronprins.

Trækker på international erfaring

At han har brugt et kvart århundrede i landflygtighed hinsidan har været med til at klæde Erling Daell på til rollen som ny mand i spidsen for Harald Nyborg. Den svenske lavprisbyggekæde Byggmax er ved at lægge slæberne ind på det danske marked, og den regner med at åbne 25 butikker inden for fem år.

- Konkurrencen bliver hårdere og mere international. Biltema, Byggmax – der kommer mere konkurrence til både Danmark og de øvrige markeder. Udfordringen er at kunne imødegå den konkurrence bedre, siger Erling Daell.

Mens der er omkring 30 aktører på markedet i Sverige, har Harald Nyborg til sammenlignet kun knap ti i Danmark. Desuden er der langt flere restriktioner i forhold til åbning af store butikker her end i Sverige. Men konkurrencen kommer stadig.

- Hvis vi kan se, om der er uopdyrkede synergier, så vi kan tjene flere penge, er der større mulighed for, at vi med en større pengekasse kan imødegå de udfordringer, der kan dukke op, fortæller han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094