23948sdkhjf

Et stærkt kompetent makkerpar

Østjydsk CAD-CAM A/S er i front, når det drejer sig om teknologiske løsninger på højt niveau. I 1998 besluttede Karl Erik B. Andersen at starte selvstændig virksomhed med salg af værktøj samt programmer inden for CAD-CAM.
Tekst og fotos Kaj Hansen

Sideløbende med det havde han en god støtte i sin hustru Lisbeth Brahe, der på daværende tidspunkt drev en maskinfabrik, og i øvrigt er uddannet maskinarbejder Karl Erik er selv uddannet maskinsnedker med den højeste karakter inden for faget, suppleret med en uddannelse som træteknikker.

Komplicerede opgaver
Virksomhedens produkter omfattes af to hovedområder nemlig:

• Salg af software og undervisning
• Fremstilling af prototyper

- Der er, når det drejer sig om fremstilling af prototyper, tale om særlige komplicerede opgaver som kræver en høj grad af spidskompetence på det teknologiske og informationsteknologiske område. Der er således ikke tale om fremstilling af prototyper på traditionel vis, fortæller Karl Erik B. Andersen.

Lisbeth Brahe og Karl ERik B. Andersen fra Østjydsk CAD-CAM A/S har begge en solid faglig baggrund. På fræseren i baggrunden ses en Isosahedron, der er en geometrisk figur fremstillet på en 5-akset CNC hos Østjydsk CAD-CAM A/S.
(Foto: Kaj Hansen).
Østjydsk CAD-CAM A/S lægger stor vægt på rådgivningsfunktionen over for sine kunder. Dette betyder da også, at virksomheden er med helt fremme ved idestadiet, når der skal udvikles nye produkter hos kunderne.

Således har virksomheden en række faste kunder hvor Østjydsk CAD-CAM A/S indgår som naturlig fast samarbejdspartner på forskellige niveauer og områder.

Opgave til nyt operahus i Norge
Karl Erik B. Andersen og Lisbeth Brahe ser det som en vigtig del af deres virksomhed, at være rådgiver for sine kunder. Dette er lige så vigtigt som ”bare” det at få solgt nogle opgaver.

- Vi har opbygget en fast og god kundekreds, og det har selvfølgelig resulteret i, at der mellem os og disse kunder er opbygget et rigtig godt leverandør – kundeforhold, som i høj grad bygger på tillid, fortæller indehaveren.

Således har virksomheden været involveret i opgaveløsninger til balkonerne i forbindelse med opførelse af det nye operahus i Norge. Kunden har under kurset hos Østjydsk CAD-CAM fået udført testfræsning på vores maskine – om end det er i skalaforhold, idet virksomhedens 5 akset CNC fræser ikke var tilstrækkelig stor.

Herudover tæller kundegruppen flere af de mest kendte møbelfabrikker i Danmark og Norge, blandt andet Carl Hansen & Søn A/S, Stokke Gruppen, Brdr. Andersen A/S m.fl.

- Lisbeth’s og min interesse for bearbejdning og materialer giver tit fordele for kunderne. Vi har ofte en ide eller et forslag til håndtering af opgaven, alternativ opsætning og håndtering, eller måske anvendelse af et alternativt materiale, fortæller Karl Erik B. Andersen.

- Det er ikke alene træindustrien der er vores kundegruppe, vi arbejder også i plast og metal. Mulighederne er store – og vi kan kun lære af, at kigge andre industrier over skulderen, slutter Karl Erik B. Andersen.

Yderligere information om Østjydsk CAD-CAM A/S på www.ojcc.dk eller tlf. 7022 2317

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078