23948sdkhjf

Fog bygger hovedsæde med kollegie, studiepladser og nyt parkeringshus: - Vi vil bidrage til Lyngby

Når trælast- og byggecenter firmaet Fog i marts 2023 åbner dørene til deres udbyggede hovedsæde i Lyngby, åbner de blandet andet også et nyt kollegie og en ekstern bygning til CPH Business med plads til 1000 elever.

Fog sammenlægger sine to forretninger i Lyngby i erhvervsområdet på Firskovvej og hvis man vil bygge nyt der, så skal man bidrage til området, har Lyngby-Taarbæk besluttet i en ny helhedsplan.

- Vi har længe ønsket at udvikle vores areal på Firskovvej. Vi har drevet tømmerhandel her siden 1960’erne, så forretningen og bygningerne var ved at være slidte. Kommunen har et ønske om, at der skal ske noget med området. Det ligger tæt på centrum, men det er lidt industrielt og kedeligt. Og det flugter godt med vores værdier, siger Carsten Ludvig, administrerende direktør i Fog.

Det lå ikke i den oprindelige plan, at Fog skulle til at bygge kollegie og studiepladser. Men da man henvendte sig til kommunen og hørte deres ønsker for området, fik man appetit på mere.

- Vi er fondsejet, så en del af vores overskud går til velgørenhed og støtte til forskellige udvalgte projekter, der for eksempel skal tiltrække flere unge til håndværksfaget. Så det ligger naturligt for os at bidrage til vores omgivelser. Desuden har Fog ligget i Lyngby i 101 år, hvor vi har været en del af byens udvikling. Så det er fint, at Fog nu kan give lidt tilbage. Men det her projekt er unikt, det er helt nyt for os at gøre det på den her måde, siger Carsten Ludvig.

Meget obs på Lyngbys nye centrum

I Lyngby-Taarbæk Kommune er man glad for det samarbejdet med Fog om det nye hovedsæde, som man håber, kan være med til at sætte en ny retning for Firskovvej.

Erhvervsområdet ligger 300 meter fra Lyngbys centrum og det er et område, som man er meget obs på, fortæller centerchef for Center for Udvikling, Plan og Byggesag, Sidsel Poulsen.

- Der er et ønske om, at Firskovvej skal udvikle sig til gavn for Kongens Lyngby og bydelens brugere, og derfor arbejdes der med at gøre Firskovvej mere blandet. Der er vedtaget en udviklings- og helhedsplan for Firskovvejområdet, fortæller Sidsel Poulsen.

Derfor har kommunalbestyrelsen vedtaget en vision for Kongens Lyngby Centrum, som nu skal føres ud i livet.

- Der skal nu udarbejdes en Udviklingsplan for Kongens Lyngby Centrum, desuden arbejdes der sideløbende med en rammelokalplan for Firskovvejområdet som opfølgning på udviklings – og helhedsplanen og i den skal den nye varierede anvendelse fastlægges. Det kan f.eks. handle om boliger, oplevelser mm, og der et stort fokus på området. Det er et meget vigtigt område både erhvervsmæssigt, detailhandelsmæssigt og oplevelsesmæssigt. Så hvis man bygger der, så skal det skabe værdi for byens brugere og borgere, siger Sidsel Poulsen.

Udover kollegie- og studiebyggeriet bygger Fog også et parkeringshus med plads til 250 biler i det stærkt trafikerede Lyngby centrum. Det vil være bold- og basketbaner på toppen af parkeringshuset, som alle kan bruge udenfor normal åbningstid.

Derudover bliver selve hovedkvarteret bygget så bæredygtigt så muligt med sedumtag med solceller og træbeklædte facader. Konstruktionen kan også pilles ned og skiftes ud.

Firskovvej er blevet forlænget og er i dag åben for gennemkørende trafik og derfor tror Carsten Ludvig, at det sagtens kan blive til 100 år mere for Fog i Lyngby.

- Vi har helt klart haft en fordel af, at der er kommet gennemkørende trafik til Firskovvej, så nu er vi fremtidssikret i forhold til trafikken i Lyngby. Udvidelsen på Firskovvej har kostet et trecifret millionbeløb, så det er en stor investering og det er fordi vi gerne vil Lyngby. Vi kunne godt tænke os at blive her 100 år mere, siger Carsten Ludvig.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.219