23948sdkhjf

Arrangører om tårnhøjt tilskuertal til Skills i Høng: Det er ret vildt

- Vi er meget tilfredse med arrangementet i Høng, og det er ret vildt, at der er noteret 67.000 gæster. Det er langt over vores forventninger.

Sådan siger Søren Heisel, som er bestyrelsesformand for Skills Danmark og forbundssekretær i 3F.

Han lægger ikke skjul på, at de netop overståede faglige mesterskaber i Høng har fået smilene frem i sekretariatet hos Skills Danmark.

- At holde Skills i den mindste by nogensinde med rekordmange deltagere, og så nå tæt på det højeste tilskuertal nogensinde er imponerende, siger han.

Samtidig er Søren Heisel stærkt tilfreds med værtskommunen Kalundborg.

- Borgmesteren og hele Kalundborg Kommune har virkelig taget det her arrangement til sig, og de har i meget høj grad været med til at markedsføre lokalt og regionalt det og sikre den succes, som det blev i Høng.

- Vi havde en oplevelse af, at hele byen ville det her. Det var virkelig fantastisk, siger Søren Heisel.

Teltby giver nye muligheder

Skills i Høng blev afholdt i den dato den største teltby, Skills Danmark nogensinde har lavet, og netop teltene giver muligheder og perspektiver.

- Når vi også kan have scenen med åbningsceremoni og konkurrencerne for 8. klasserne i et kæmpe telt, så giver det rigtig mange muligheder for at komme rundt i hele landet, siger Søren Heisel.

Han henviser til, at Skills er blevet så stort, at der reelt kun er ganske få messe- og konferencecenter i Danmark, hvor arrangementet kan afholdes.

Vi oplever, at optaget til erhvervsuddannelserne stiger i de områder, hvor der har været afholdt Skills. Det gælder f.eks. i Næstved og Odense. Søren Heisel, bestyrelsesformand for Skills Danmark og forbundssekretær i 3F.

Samtidig vil Skills Danmark rigtig gerne ud i alle hjørner af landet.

- Vi oplever, at optaget til erhvervsuddannelserne stiger i de områder, hvor der har været afholdt Skills. Det gælder f.eks. i Næstved og Odense. Skills er med til at vise de unge den brede vifte af muligheder, der er for at tage en faglig uddannelse. De unge får en helt ny viden og en stor oplevelse, siger Søren Heisel.

Men om Skills fremover satser på teltbyen kan han ikke sige.

- Vi vil gerne, såfremt der er resurser til det, have Skills rundt i de områder af Danmark, hvor der er mange unge, som søger erhvervsuddannelser, og der giver teltbyen en stor frihed, men det er klart en beslutning der skal tages i bestyrelsen, siger Søren Heisel.

Leder efter værtsby 2024

Næste år finder DM i Skills sted i Fredericia i Messe C, men hvor det skal afholdes i 2024 er endnu usikkert.

- DM i Skills kræver, at der er en kommune og en borgmester, der griber muligheden, og vi ved endnu ikke, hvor vi skal hen i 2024. Men eksempelvis har vi ikke været i det sydlige Danmark. siger Skills-formanden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094