23948sdkhjf

Designmuseum Danmark sætter dato på genåbning

Efter to års renoveringsarbejde er Designmuseum Danmark nu klar til at invitere gæster indenfor. Fra søndag d. 19. juni kan designentusiaster igen gå på opdagelse i den historiske 1700-tals bygning i Frederiksstaden, hvor en række forskellige arrangementer og udstillinger markerer genåbningen.

 – Det er med stor glæde, at vi nu melder datoen ud for vores genåbning. Vi har de seneste år haft travlt med at gennemføre den mest gennemgribende renovering af museet, siden Kaare Klints oprindelige indretning i 1920’erne, fortæller museumsdirektør Anne-Louise Sommer.

 – Vi har også brugt tiden på at gentænke hele museumsoplevelsen, så noget af det man vil opleve, når vi genåbner, er en ny måde vores udstillinger er designet og formidlet på. Vi har mere fokus på samtidens store temaer, som grøn omstilling, sundhed og identitet, fortsætter hun.

Museets åbningsprogram rummer både større og mindre udstillinger, og den første, museumsgæsterne møder har fået navnet The Future is Present. Her stilles skarpt på, hvordan nutidens designløsninger og processen bag taler ind i fremtidens store udfordringer som sundhed, klima og identitet. I udstillingen Mønsterkraft, der er skabt i samarbejde med multikunster og designer Henrik Vibskov, kan gæsterne opleve et legende og visuelt sanseligt univers, der giver nyt liv til nogle af samlingens mest farverige mønstre.

I udstillingen Bord dæk dig! er der fokus på måltidets designhistorie, og endelig kan Designmuseum Danmarks gæster opleve den anmelderroste Formens Magi, der i 2021 kunne opleves på Aalborgensiske Kunsten, der har skabt designudstillingen i samarbejde med Louisiana.


Formens Magi er skabt i samarbejde mellem Louisiana og Kunsten, hvor udstillingen sidste år kunne opleves.
Foto: Niels Fabæk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078