23948sdkhjf

Stora Enso sælger Celulose Beira Industrial til Altri

Stora Enso har indgået en aftale om at sælge Celulose Beira Industrial (Celbi) SA med dets største aktiv i form af Celbi’s cellulosefabrik i Portugal til portugisiske Altri, der beskæftiger sig inden for stål, fibermasse og papir.
Salgsprisen for Celbi’s aktieposter er 428 millioner Euro, og virksomheden har ingen gæld. Stora Enso-gruppen vil opnå en kapital tilvækst på omkring 170 millioner Euro, når salget er gennemført. Transaktionen forventes gennemført i løbet af tredje kvartal 2006.

- Dette er et strategisk vigtig frasalg for os. Vi refokuserer vores kort-fiber strategi mod Sud Amerika, hvor vores første skridt var opstart af Veracel Pulp Mill i Brasilien, udtaler Stora Enso’s administrerende direktør Jukka Härmälä.

Celbi’s salg i 2005 beløb sig til 137 millioner Euro, hvoraf 55 millioner Euro var internt salg i Stora Enso. Frasalget vil betyde et fald i Stora Enso-gruppens driftskapital med omkring 30 millioner Euro.

Celbi’s cellulosefabrik har en årlig produktion på omkring 305.000 ton. Celbi’s fibermasse er anvendelig for produktion af bl.a. print- og skrivepapir. Cellulosefabrikken får halvdelen af råmaterialerne fra egne plantager på omkring 41.000 hektarer. Siden foråret 2005 har plantagerne været både FSC og PEFC-certificerede.

Kilde: Stora Enso – http://www.storaenso.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078