23948sdkhjf

NCC skal bygge træ-domicil til robotfirmaer i Odense

De to robotvirksomheder Mobile Industrial Robots og Universal Robots skal have nyt fælles hovedsæde i Odense - et Cobot & AMR Hub.  Byggeriet er skabt af 3XN/GXN, Moe og Henrik Jørgensen Landskab og skal opføres i træ.

NCC, der er valgt til at stå for byggeriet, som bliver på cirka 20.000 kvm., skal også opføre et af landets største træbyggerier for Bygningsstyrelsen i Odense. Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger.

- Det er et spændende projekt og især, at det er i træ, gør det anderledes end det vante. Gennem totalentreprisen får vi mulighed for at bruge mange af vores kompetencer, som jo netop også omfatter arbejdet med træbyggerier, siger sektionsdirektør Lars Ørvad Nielsen fra NCC.

Trækker på erfaringer

Fordi træ skal være det primære konstruktionsmateriale, kan NCC drage nytte af erfaringer fra projekteringen af Bygningsstyrelsens nye kontorknudepunkt i Lerchesgade i Odense.

Robotvirksomhedernes kommende hovedsæde bygges med meget åbne miljøer med træværk både i bærende konstruktioner og på væggene. Samtidig er der mange glasvægge, der kombineret med store panoramavinduer skal skabe samspil med den omgivende natur. Byggeriet opføres i tre niveauer på det skrånende terræn, så det kommer til at ligge integreret i landskabet omgivet af træer og med udsigt over engene.

Byggeriet begynder i april og forventes at stå klar til indflytning i januar 2024.

Ordresummen er på 324 mio. kr. og bogføres i første kvartal 2022 under NCC’s forretningsområde Building Nordics.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094