23948sdkhjf

Ny sav sparer en mands arbejde på emballagefabrik

Hos Dansk Eksport Emballage i sydjyske Føvling har der den seneste tid været god vind i sejlene. Her melder indehaver Hardy Vølund om en omsætning, der over de seneste fire år er firdoblet, og selvom planerne er, at fortsætte væksten, er det ikke ensbetydende med, at der skal flere hænder til for at løfte.

I stedet er strategien at finde nye og smartere måder at producere på, og det har blandt andet resulteret i indkøbet af en ny stor Holtec kædesav, der letter opskæringsarbejdet på fabrikken. Saven er placeret udendørs, så man med truck kan læsse en hel pakke træ på saven, og maskinens transportbånd sørger for, at resttræ og spåner ender i en container. På længere sigt er det planen, at den nye sav skal overtage flere af de opgaver, der i dag bliver løst med en traditionel afkortersav.

– Selvom vi ikke har haft kædesaven så længe, så spørger vi ofte hinanden om, hvordan vi dog nogensinde har kunnet undvære den, fortæller Hardy Vølund og fortsætter:

– Med den nye sav sparer vi ca. en mands arbejde, og fremfor at bruge tiden på opskæring, kan vi nu bruge ressourcerne bedre på at samle og konstruere emballageløsninger. Tidligere skulle vores afkortersave klare det hele, men Holtec kapsaven er meget hurtigere at bruge, og arbejdsgangen er helt uden løft for vores medarbejdere.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112