23948sdkhjf

Troede toppen var nået: Emballageproducent polstrer lagrene  

Hos Dansk Eksport Emballage forventede direktør Hardy Vøllund egentlig, at man havde set træpriserne toppe og snart stod over for et fald. I dag er han knapt så sikker.  

Det fortæller emballagedirektøren til JydskeVestkysten.  

Han peger på, at priserne på det træ, virksomheden importerer fra Sverige og Norge, i løbet af 2021 steg med mere end 100 pct., men at man sidst på året oplevede et lille fald. Forventningen var derfor, at der var en normalisering på vej, og hos Dansk Eksport Emballage havde man faktisk besluttet sig for at reducere varelageret med en tredjedel.  

Den beslutning har man måttet omgøre, efter priserne igen er steget – alene den seneste måned med 15 pct. Derfor er lagrene i Føvling nu igen fyldt til bristepunktet, mens der holdes nøje øje med dækningsgraden på de ordrer, man sender ud af huset.  

– Prislister er der ikke længere noget, der hedder. Vi bruger rigtig meget tid på at beregne prisen på hver enkelt ordre, så vi ikke sender penge med ud af firmaet. Træet udgør 30-40 procent af varens pris. Resten er løn og øvrige omkostninger, fortæller Hardy Vøllund til avisen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156