23948sdkhjf

Køkkenkæmpe flytter den fladpakkede produktion fra Ølgod til Jönköping 

I Ølgod får en række ansatte på Nobias fabrik snart nye arbejdsopgaver, når den svenske køkkenkæmpe flytter produktionen af HTH’s fladpakkede køkkener fra det sydjyske til den nye fabrik i Jönköping.  

Det skriver JydskeVestkysten.  

Til avisen forklarer Jesper Gylling Olsen, direktør for internationale brands hos Nobia, at beslutningen udspringer af et ønske om at effektivisere og forøge koncernens produktionskapacitet, hvilket blandt andet kræver en modernisering af fabrikken i Ølgod. 

Derfor har man truffet det valg, at alle fladpakkede køkkener fra første kvartal af 2023 skal produceres i Sverige, og i Ølgod starter nu en proces med at flytte de omkring 20 berørte medarbejdere til nye arbejdsopgaver.  

– Vi forventer på ingen måde at opsige medarbejdere, for vi oplever jo samtidig stor vækst, og den skal vi fremadrettet kunne efterleve i Ølgod. Med flytningen bliver vi endnu dygtigere til at producere fladpak i Sverige, og vi bliver endnu dygtigere i Ølgod til at effektivisere og derunder modernisere vores fabrik, så kapaciteten af færdigsamlede skabe og køkkener bliver løftet i Ølgod, fortæller Jesper Gylling Olsen til JydskeVestkysten. 

Tung svensk investering 

Nobia, der foruden HTH står bag Invita og Uno Form, offentliggjorde i slutningen af 2019 planerne om at investere 2 mia. svenske kroner i fabrikken i Jönköping. I den forbindelse fastslog daværende direktør for Nobia Danmark, Rune Stephansen, at de svenske investeringsplaner ikke betød en neddroslen for produktionsambitionerne i det danske.  

 – Ølgod er faktisk den bedste fabrik, vi har, så det er meget vigtigt, at vi også øger investeringstakten her, og lige nu kigger vi ind i en bred vifte af investeringer, lød det i 2019 fra den daværende direktør, og i dag understreger hans arvtager ligeledes vigtigheden af de sydjyske aktiviteter. 

Til JydskeVestkysten forklarer Jesper Gylling Olsen således, at placeringen i Ølgod er et strategisk valg og vil være det i mange år fremover. Det hænger ikke mindst sammen med det tyske markedsindtog, direktøren forleden løftede sløret for.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063