23948sdkhjf

Markant fremgang hos Dencon

Fokus på produktudvikling og afsætning smitter positivt af på regnskaberne hos den danske fabrikant af kontormøbler. Underskud er nu vendt til overskud.
De tre seneste år har det danske marked for kontormøbler befundet sig i en barsk krise med omsætningsfald på op mod 50 procent.

Den situation reagerede Dencon på med en offensiv strategi, som nu smitter positivt af. I det netop offentliggjorte årsregnskab for 2011/12 præsterer Skive-virksomheden således et overskud på 3 mio. kr. før skat – en fremgang på over 5 mio. kr. sammenlignet med året før.

Fremgangen på bundlinjen er realiseret efter et år, hvor det er lykkedes at øge omsætningen med 20 procent – og den positive udvikling ser ud til at fortsætte:

- I løbet af alle kriseårene har vi holdt os fast til en klar strategi med fokus på produktudvikling og afsætning, og vi har aldrig rystet på hånden. Især har det været afgørende, at vi altid er loyale i forhold til vores distributionskanaler. Vores troværdighed har været afgørende i en periode, hvor mange er gået i panik. Vores målsætning er, at kunderne altid skal vide, hvor de har os, forklarer administrerende direktør og medejer, Henrik S. Feld.

Medarbejdernes fortjeneste
På produktsiden har Dencon på trods af krisen holdt kadencen og udviklet en stribe nye produkter. Senest har Dencon introduceret et nyt kantineprogram og en serie kontorstole.

- Vores stab af dygtige medarbejdere har været med til at trimme vores virksomhed, så vi i dag fremstår endnu mere konkurrencedygtige og fleksible. Under hele krisen har medarbejderne udvist en beundringsværdig loyalitet og kampgejst, siger Henrik S. Feld.

Det nye år er indledt med nye og store projekter – blandt andet 500 arbejdsstationer til en ny norsk regeringsbygning i Oslo. Udviklingen har medført nyansættelser og outsourcing af opgaver. Derfor forventer direktøren, at fremgangen fortsætter i indeværende regnskabsår – både i forhold til omsætning og overskud.

Læs også: Norsk kæmpeordre til Dencon
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075